Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι συμβαίνει με την Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ

Έπειτα από σχόλια και ερωτήματα αναγνωστών αναφορικά με την ενεργοποίηση της Ath.ena Card στην ΗΔΙΚΑ για άνεργους και ΑΜΕΑ, το newsbeast.gr επικοινώνησε με την ΗΔΙΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας θα πιστοποιείται το δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση.

Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, όπως τουλάχιστον είχε ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ, ωστόσο μέχρι στιγμής η εν λόγω εφαρμογή δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Σε επικοινωνία του newsbeast.gr με την ΗΔΙΚΑ επισημάνθηκε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή. Η ενεργοποίησή της ενδέχεται να γίνει και εντός της ημέρας, δεν αποκλείεται όμως και να μην υπάρξει σήμερα κάποια εξέλιξη. Όπως επισημάνθηκε, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την ΗΔΙΚΑ.

Στην εφαρμογή αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ θα επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

Σημειώνεται πως περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card, έχουν εκδοθεί, ενώ χθες έκλεισαν οι μπάρες του μετρό στο Σύνταγμα. Παράλληλα, έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ. Σε ανέργους και ΑμεΑ έχουν εκδοθεί περί τις 45.000 προσωποποιημένες κάρτες.

Οδηγίες στο επιβατικό κοινό για το κλείσιμο των πυλών στο σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι, από την Κυριακή 4 Μαρτίου, θα κλείσουν οι πύλες στο σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό, πλην της πύλης των ΑμεΑ.

Για λόγους εξοικείωσης του επιβατικού κοινού και ομαλής μετάβασης, το διάστημα από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου και από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί εκτός των ωρών αιχμής (δηλαδή εκτός 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00). Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή για τη διέλευση ανέργων και ΑμεΑ.

Στις 15 Μαρτίου θα κλείσουν όλες οι πύλες του σταθμού.

newsbeast