Ηλικιωμένες μοντέλα με vintage στιλ

7.9.2016

Φωτογράφος και συγγραφέας ο Ari Seth Cohen, είναι ο δημιουργός της Advanced Style, ενός  καινοτόμου project  αφιερωμένου στον ενδυματολογικό κώδικα γηραιότερων ανθρώπων οι οποίοι όμως γεύονται ακόμη κάθε πτυχή της ζωής τους.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι άνθρωποι που φωτογραφίζω διαθέτουν στυλ και πλήρως δημιουργική ζωή. Ζουν τη ζωή στο έπακρο και την ηλικία με χάρη, προκαλώντας διαρκώς τους εαυτούς τους.»

Ο Ari Seth Cohen ενδιαφέρεται εδώ και πολύ καιρό για τα ρούχα και το στυλ, ενώ αισθάνεται όλη του την ζωή μια συγγένεια προς τους ηλικιωμένους . Έμπνευση του ήταν  η ενέργεια  και  η στάση  απέναντι στην ζωή της γιαγιάς και παράλληλα καλύτερής του φίλης Bluma,  βιβλιοθηκάριου στο επάγγελμα.

Ως αποτέλεσμα,  άρχισε να σκέφτεται  την απουσία ώριμων προσώπων στα μέσα ενημέρωσης. “Παρατήρησα μια έλλειψη των ηλικιωμένων στις εκστρατείες μόδας και στα sites .«Ήθελα να δείξω ότι μπορείς να είσαι κομψή, δημιουργική και γεμάτη ενέργεια σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αν και μόνο 35 ο Ari δραστηριοποιείται διαρκώς και διανύει ήδη μια δεκαετία με επιτεύγματα. Το πρώτο βιβλίο του που δημοσιεύθηκε το 2012, έχει πουλήσει πάνω από 150.000 αντίτυπα παγκοσμίως και γρήγορα ακολούθησε ένα βιβλίο ζωγραφικής με το ίδιο θέμα. Δημιούργησε ένα blog που διαφημίστηκε από τους New York Times, το New Yorker, την Vogue, και το Forbes, ενώ παράλληλα το φωτογραφικό έργο του Cohen περιλαμβάνει την καλοκαιρινή συλλογή γυαλιών ηλίου της Karen Walker , μια ψηφιακή εκστρατεία για την Coach, και editorials μόδας για Vogue Αυστραλία, την Γκρι Magazine, και το γερμανικό Rollingstone.

Ο πολύχρωμος κόσμος του Cohen μεταφέρθηκε πρόσφατα και στην μεγάλη οθόνη από την σκηνοθέτιδα Lina Plioplyte σε ένα ντοκιμαντέρ για το Advanced Style project.. Το 2015 η διευθύντρια μόδας των New York Times, Vanessa Friedman αναγνώρισε στον Cohen ότι βοήθησε στο να δημιουργηθεί η πρόσφατη τάση της βιομηχανίας της μόδας να αγκαλιάζει τα γηραιότερα μοντέλα. Άλλωστε το στυλ δεν έχει ηλικία!

Πηγή : BIVERY.GR