Ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού: «Ανάδειξη του Αμφιαραείου Καλάμου Ωρωπού ως τόπου προορισμού για τουρισμό υγείας»

Η ανάδειξη του Αμφιαραείου στο Κάλαμο του Δήμου Ωρωπού ως τόπου προορισμού για Τουρισμό Υγείας ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε, την Κυριακή 2 Ιουλίου,  η ΟΝΝΕΔ Ωρωπού σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας και τον Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ Θωμάς Ρούσσης ο οποίος καλωσόρισε τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη,  αλλά και τους καθηγητές  και μετείχαν στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού

Ο κ. Ρούσσης στην ομιλία του τόνισε ότι «Η ευρύτερη περιοχή του μεγάλου σε έκταση δήμου μας, είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται αμιγώς τουριστική. Αποτέλεσμα του τουριστικού χαρακτήρα της, είναι μεταξύ άλλων, η αύξηση του πληθυσμού της, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Με την στήριξη του Δικτύου Υγιών Πόλεων και την προτροπή του Γιώργου Πατούλη ιδρύσαμε το ΚΕ.Π Υγείας του Δήμου Ωρωπού, το οποίο σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την λειτουργία του κατάφερε να ξεχωρίσει και να τερματίσει πρώτο σε δράσεις σε όλη την χώρα».

Αναφέρθηκε, επίσης και στον αρχαιολογικό χώρο του θεραπευτηρίου- μαντείου του Αμφιαραείου το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στην ημερίδα μίλησαν ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Εμμ. Κόνσολας, ο Βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσων Φωτήλας, και ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα του κόμματος τους, στο οποίο επιχειρείται μια σύνδεση του Τουριστικού προϊόντος με τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος στην Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης λόγω και του Βιοκλίματος αλλά και των ιαματικών πηγών, σε συνδυασμό με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό ιατρικό δυναμικό. Άλλωστε, παγκοσμίως, διακινούνται περισσότεροι από 50 εκατ. άνθρωποι για τουρισμό υγείας και το ποσό που δαπανούν είναι πάνω από 50 δις δολάρια ετησίως. Η χώρα μας μπορεί να αποκομίσει σε πρώτη φάση περίπου 100 χιλιάδες τουρίστες που μπορούν να αποφέρουν στην οικονομία το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ΚΕΔΕ να αναπτύξει τον Τουρισμό Υγείας και ειδικότερα τον ιαματικό τουρισμό, καθώς στην περιοχή υπάρχει το Αμφιαράειο.

Ενώ ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, στην προσπάθεια του να οργανωθεί σε σωστές βάσεις ο τουρισμός υγείας, καθώς η χώρα μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο, έκανε λόγω για το Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας που ιδρύεται στην Αθήνα.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι:

Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας-Νομικός, Πρόεδρος Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ.

Αντώνιος Πολυδώρου, Καθηγητής Επεμβατικός Καρδιολόγος, τ. Συντονιστής Δ/ντης Καρδιολογίας στο αιμοδυναμικό και επεμβατικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, τ. Αντιπρόεδρος του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου, Επίτιμο Μέλος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Δημήτριος Λαγός, Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κωνσταντίνος Πάντος, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν τα πλεονεκτήματα του Ιατρικού Τουρισμού και ιδίως του ιαματικού Τουρισμού.

Ο κ. Πάντος ανέπτυξε, με ιδιαίτερα επιστημονικό τρόπο, τα επιτεύγματα στον τομέα αναπαραγωγής, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει να αποδίδει τεράστια οφέλη στη χώρα μας και έχει μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Έκανε λόγο  μάλιστα για τη  δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου τομέα στον τουρισμό, τον τουρισμό αναπαραγωγής ο οποίος θα μπορούσε να είναι  υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά ωφέλιμου για τη χώρα μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, στην Αντιπρόεδρο κα Ανδριανή Αλεξανδράτου και στην κ. Κλειώ Τζεβελέκου του 5μελούς, για  την πρωτοβουλία τους αλλά και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.