Ημερίδα Υγείας από την ΚΕΔΩ Δήμου Ωρωπού

21.11.2015

Μια εξαιρετική ημερίδα με θέμα «Πρόληψη & Προαγωγή της Υγείας στην Γ΄Ηλικία» διοργάνωσε η ΚΕΔΩ Δήμου Ωρωπού, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, με Συντονίστρια την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ξηρογιάννη Γεωργία.

Οι εξειδικευμένοι ομιλητές ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλήματα υγείας αλλά και τα ψυχοκοινωνικά που αντιμετωπίζουν οι Άνθρωποι της Τρίτης Φάσης, όπως πολύ εύστοχα αποκάλεσε τους ηλικιωμένους η Ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαρία Μαραγκοπούλου.

Εισηγητές ήταν ο Ορθοπεδικός κ. Ταξιάρχης Μπραντζίκος, ο Νευρολόγος κ. Αναστάσιος Γραίγος, ο Οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, ο ΩΡΛ κ. Κων/νος Νάφας, η Φυσικοθεραπεύτρια κ. Νεκταρία Παπουτσάκη, η Φυσίατρος κ. Ελένη Παπαδάκη, η Ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαρία Μαραγκοπούλου και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Αναστάσιος Στεφάνου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άτομα από όλες τις ηλικίες. Η ηλικία της Τρίτης Φάσης είχε την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθεί για όσα την απασχολούν αλλά και να θέσει τα δικά της ερωτήματα και να παραθέσει τις απόψεις της.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εισηγητές και στους συμμετέχοντες για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και για την άψογη διοργάνωση της.

 γ΄ ηλικια