ΗΠΑ: Παρατάχθηκαν απέναντι στους διαδηλωτές και… κόλλησαν κορονοϊό! Κρούσματα στην Εθνοφρουρά

Έφεδροι της Εθνοφρουράς διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό μετά την ανάπτυξή τους απέναντι σε διαδηλωτές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα ο στρατός.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε τεστ θετικά στον κορονοϊό στις τάξεις της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον», ενημέρωσε χθες Τρίτη με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος του γραφείου της Εθνοφρουράς στην αμερικανική πρωτεύουσα, η αντισυνταγματάρχης Μπρουκ Ντέιβις.

Αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης,  επικαλούμενη λόγους «επιχειρησιακής ασφάλειας».

1.700 έφεδροι της Εθνοφρουράς στις διαδηλώσεις

Περίπου 1.700 έφεδροι της Εθνοφρουράς της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας κινητοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις και οι ταραχές που έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τον θάνατο, την 25η Μαΐου, του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικό.

Η επέμβαση των στελεχών της Εθνοφρουράς καταγγέλθηκε από πολλούς για τη βαρβαρότητά της, ειδικά όταν απωθήθηκαν ειρηνικοί διαδηλωτές με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ώστε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος να μπορέσει να πάει να ποζάρει, με την Αγία Γραφή στο χέρι, μπροστά σε εκκλησία κοντά στον Λευκό Οίκο.

Παρότι φόραγαν μάσκες ή/και προσωπίδες, η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης ήταν πρακτικά αδύνατη σε πολλά σημεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ