Η Ένωση Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, η Ένωση Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού (Ε.Π.ΟΙ.Ω.) πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην κατάμεστη από μέλη και φίλους της αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Ωρωπού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός επίτροπος της περιφέρειας της Μητροπόλεώς μας π.Αναστάσιος Τραϊφόρος, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Βελτανιώτης, ο Πρόεδρος του ΝΠΠΔ του Δήμου μας κ. Μιχάλης Τόλιας, η εκπρόσωπος της ΚΕΔΩ κ. Σουλτάνα Μαμμή, ο Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη και φίλοι της Ε.Π.ΟΙ.Ω.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και γενικός γραμματέας της Ε.Π.ΟΙ.Ω. κ. Ιωάννης Αποστολόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε για το νέον έτος.

Ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τον π. Αναστάσιο μαζί με ιερείς της περιοχής μας.

Ο Αρχιερατικός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Κυρίλλου, την αγάπη του και την στήριξή του προς την Ε.Π.ΟΙ.Ω.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ε.Π.ΟΙ.Ω. κ. Γεώργιος Στεφανουδάκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι σημαντική μιας και είναι αφορμή επικοινωνίας , συνύπαρξης και γόνιμου προβληματισμού για θέματα σχετικά με την ζωή των πολυτέκνων.

Αναφέρθηκε επίσης στον δύσκολο και άνισο καθημερινό αγώνα που κάνει με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία η πολύτεκνη οικογένεια αντιστεκόμενη στην υπογεννητικότητα που κατατρώει την Ελλάδα, καθώς και στη συνεχή επιβάρυνσή της τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονίων και των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων, δημιουργώντας στα νέα ζευγάρια ένα status μονιμοποίησης  αντικινήτρων για την δημιουργία και συντήρηση πολύτεκνων οικογενειών.

“Η πολυτεκνη οικογένεια” είπε χαρακτηριστικά “αντιμετωπίζεται από το κράτος αν όχι εχθρικά πάντως με περισσή αδιαφορία..!” Εξήρε την πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη και στο νερό για τις ευπαθείς ομάδες και τις πολυμελείς οικογένειες και πρόβαλλε την αγάπη και την έμπρακτη βοήθεια στο έργο της Ε.Π.ΟΙ.Ω. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυριλλο και το σύνολο της τοπικής Εκκλησίας, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τον κ. Μιχάλη Τόλια.

Κλείνοντας έκανε λόγο για την ανάγκη αλληλοστήριξης  και  ενότητας όλων, φορέων και πολιτών.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης ο οποίος αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, μίλησε για την σπουδαιότητα της πολύτεκνης οικογένειας και τον σημαντικό ρόλο που αυτή επιτελεί μέσα στο έθνος.

Μάλιστα εξέφρασε για μια ακόμη φορά την διάθεσή του να βοηθήσει την Ε.Π.ΟΙ.Ω. με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Ακολούθησαν οι ευχές απ΄ όλους τους επισήμους και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αναπληρωτής ταμίας της Ε.Π.ΟΙ.Ω. κ. Αντώνιος Σταμούλης ο οποίος έκανε μια ανασκόπηση των δράσεων της ένωσης για το 2017.

Την παράσταση βέβαια έκλεψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η απονομή των επαίνων και των συμβολικών χρηματικών βραβείων στα παιδιά των πολυμελών οικογενειών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου του 2017.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθησαν στα μέλη της Ε.Π.ΟΙ.Ω. δωροεπιταγές γνωστών πολυκαταστημάτων ευγενική χορηγία της οικογένειας Αθανασίου Μαρτίνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή της βασιλόπιτας και τις ευχές όλων για ανάλογες χαρούμενες συναντήσεις και καλή και ευλογημένη χρονιά.