Η αναμέτρηση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή σήμερα

26.1.2016

Μετωπική σύγκρουση το απόγευμα στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό υπό τον ασφυκτικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει οι κινητοποιήσεις αγροτών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να ακουστούν οι  πιθανές αλλαγές που θα προτείνει ο Πρωθυπουργός χωρίς, όπως τονίζει το Μαξίμου, να αλλάζει η υφή του  νομοσχεδίου Κι από την άλλη τις προτάσεις που θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης στο διάλογο που διεξάγεται.

Πάντως αναμένεται μια εξαιρετικά σκληρή κόντρα μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ όπου ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς.

Οι εργαζόμενοι

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και όλους τους πολίτες της Αττικής, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή, την ώρα που θα πραγματοποιείται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη “μεταρρύθμιση” που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και εκτιμά ότι στόχος της συγκυβέρνησης «είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Καλεί επίσης τους πολίτες «με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει».