Η Ανατολική Αττική φλέγεται-Πύρινος όλεθρος σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα

Δεύτερη νύχτα κόλασης στην ανατολική Αττική – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα – Ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, περιουσίες και δασικές εκτάσεις

Στο Μετόχι και στο Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη νύχτα οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις 06:00 το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς, τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη, ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις. Τα πρώτα εναέρια που ξεκίνησαν να επιχειρούν στην πυρκαγιά είναι τέσσερα ελικόπτερα.

Εξάλλου, στα μέτωπα της φωτιά επιχειρούν συνολικά 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες (ΟΤΑ – ΕΥΔΑΠ – Περιφέρεια), επτά μηχανήματα έργου, ενώ πλέον τις προσπάθειες της κατάσβεσης ενισχύει και ο Ελληνικός Στρατός, με 100 άτομα και τέσσερα μηχανήματα.

Τα πλέον επικίνδυνα μέτωπα αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκονται ανάμεσα στον Κάλαμο και το Μικροχώρι αλλά και σε χαράδρα της περιοχής Τριάδες στο Μετόχι.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις 02:30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς αυτήν την ώρα δεν φυσάει στην περιοχή, αλλά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενισχυθούν οι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα έφτασε την Κυβέρνηση στο σημείο να κάνει λόγο για στοχευμένο χτύπημα με στόχο την κατάρρευση της, ενώ ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να συντονίσει την κατάσβεση της φωτιάς μέσω… twitter. Ο Υπουργός πολιτικής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας ανέφερε πως πρόκειται σίγουρα για εμπρισμούς.Η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου δεν εμφανίζεται και οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου που ανέφεραν ότι η φωτιά είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κίνδυνος, έπεσαν στο κενό.

Σήμερα στις 11.00 π.μ. θα συνεδριάσει το Συντονιστικό για να αποφασίσουν το σχεδιασμό αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

newsbomb.gr