Η Αντιπολίτευση έχει ισχυρό λόγο στο Δήμο Ωρωπού

Η αντιπολίτευση έκανε το πρέπον. Άδικα βιάστηκαν κάποιοι να την καταδικάσουν για “σαμποτάζ” στα Δημοτικά Συμβούλια. Παρέστη, χθες, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου,  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ωρωπού, και έδωσε τέλος στο σίριαλ της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την συμπλήρωση των αναπληρωματικών θέσεων της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου στην πρώτη ψηφοφορία διαπιστώθηκαν διαδικαστικά λάθη.

Η αλήθεια είναι ότι η Αντιπολίτευση με την αποχή της, την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο, έστειλε ηχηρό όσο και ξεκάθαρο  μήνυμα ότι η θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής μόνο με ροδοπέταλα δεν θα είναι στρωμένη, αν δεν αλλάξει νοοτροπία και τρόπο διοίκησης.

Η πλειοψηφία ανήκει στην Αντιπολίτευση. Αυτό πρέπει να γίνει απολύτως σαφές. Κατά συνέπεια θα πρέπει να συμπράξει μαζί της. Αυτό το καλό έχει η απλή αναλογική στην εκλογική διαδικασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν δεν αναδεικνύονται Δημοτικές αρχές από την πρώτη Κυριακή.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί και να συνεργαστεί, εάν θέλει να διοικήσει. Οφείλει να χαμηλώσει τους τόνους και να σταματήσει να προκαλεί με πράξεις που εξοργίζουν την Αντιπολίτευση αλλά και τους πολίτες. Ήδη αρκετοί από εκείνους που στήριξαν εκλογικά τη δεύτερη Κυριακή  τη Δημοτική Αρχή του κ. Γ. Γιασημάκη νιώθουν όχι, απλώς, προδομένοι αλλά απογοητευμένοι από τα πρώτα διχαστικά δείγματα της διοίκησης. Έχει χρέος να εγκαταλείψει άμεσα τις ρεβανσιστικές τάσεις και να σταματήσει να διχάζει το λαό του Ωρωπού σε «καλούς» και «καλούς».

Η διαλλακτική πολιτική, η συναίνεση και οι χαμηλοί τόνοι αποτελούν μονόδρομο για τη Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη.

Όπως όλα δείχνουν, η νέα Δημοτική Αρχή, τέσσερις μήνες μετά δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι εκλέχτηκε από σύμπραξη πολλών παραγόντων και εξωγενείς συγκυρίες και όχι επειδή υπήρχε «ρεύμα» στην κοινωνία, όπως υποστηρίζουν μέλη της, προφανώς, χαριτολογώντας. Άλλωστε την πρώτη Κυριακή, έστω και οριακά, ήταν Δεύτερη ας μην το παραβλέπουμε. Αυτή ήταν η πραγματική ετυμηγορία του λαού και όχι ότι είδε σαν «σωτήρα» το νέο Δήμαρχο, όπως επιθυμούν να περάσουν στις συνειδήσεις των πολιτών. Δεν υπάρχουν σωτήρες και μονάρχες. Ο λαός του Ωρωπού δεν ενδιαφέρεται για τις προσωπικές σας κόντρες. Κουράστηκε. Ο λαός του Ωρωπού δεν θέλει να εξοστρακίσετε ή να ρίξετε στο πυρ το εξώτερον την Αντιπολίτευση, αλλά όλοι μαζί οι εκλεγμένοι να συμπράξετε για να πάει ο Τόπος μας μπροστά