Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την ανέγερση γηροκομείου στον Ωρωπό για άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ

Νέο γηροκομείο με άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ θα ανεγείρει στα όρια του Δήμου Ωρωπού η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αποκάλυψε ότι θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο Γηροκομείο στον Ωρωπό, στα γερμανικά πρότυπα, ώστε να διαχωριστούν οι τρόφιμοι γέροντες που πάσχουν από άνοια και αλτσχάιμερ στο Κέντρο Γεροντολογίας. Αυτό θα συμβεί για να είναι πιο καλή η διαμονή όλων των γερόντων και να υπάρχει καλύτερη φροντίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  εφημερίδας «Άποψη τώρα»  οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε με έξι μήνες και αρχικώς είχαν αναφερθεί αρκετές πιθανές περιοχές. Φαίνεται ότι η προσφορότερη και πιο ενδεικνυόμενη τελικά περιοχή είναι κάπου στα σύνορα με τη Βοιωτία που να είναι προσβάσιμη

Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι, στις 5 Ιουλίου,  σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού Γ. Γιασημάκη και παρουσία του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη  και της Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, είχε ανακοινωθεί η πρόθεση της Αρχιεπισκοπής να κατασκευαστεί Πολυιατρείο στο Ασπροχώρι Αυλώνα  στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώμυνος ο Β’ έχει καταστήσει σαφές ότι ενδιαφέρεται να γίνει ο Ωρωπός κέντρο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Εκκλησίας προς όφελος των συμπολιτών μας και  για όλες τις ηλικίες.