Η Αφρική κόβεται στα δυο με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς

Η ανατολική Αφρική απομακρύνεται από την υπόλοιπη Αφρική με ένα ρήγμα που θα αλλάξει για πάντα την γεωγραφία της ηπείρου.

Το ρήγμα, το οποίο κάποιο στιγμή θα αφήσει την Αφρική χωρίς το κέρατό της, θα αντικατασταθεί από ωκεανό.

Δυστυχώς, αυτή η ρήξη συμβαίνει με πιο γρήγορο ρυθμό από ότι αναμενόταν, δημιουργώντας προβλήματα για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Μπορεί αυτό το ρήγμα να μην συμβεί για εκατομμύρια χρόνια, αλλά ορισμένοι γεωλόγοι πιστεύουν ότι προκαλεί ήδη σημαντικά προβλήματα.

View image on Twitter

Η Εθνική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων της Κένυας ενημέρωσε την Daily Nation για το πώς ο πολυσύχναστος δρόμος Maai Mahiu-Narok στην Κένυα έσπασε για μια ακόμα φορά, εμφανίζοντας ένα ηφαιστειακό ρήγμα.

View image on Twitter

Τώρα, η Εθνική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων της Κένυας προσπαθεί να επισκευάσει τον δρόμο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές.

View image on Twitter

Πιστεύεται ότι το ρήγμα έχει βάθος 15 μέτρα και μήκος 20 μέτρα.

View image on Twitter

Σύμφωνα με το  All East Africa, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή και να φεύγουν από τα σπίτια τους.

View image on Twitter

Σύμφωνα με τον γεωλόγο Ντέιβιντ Αντέντε, το ρήγμα προκλήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα.

View image on Twitter

Αυτές οι γεωλογικές διαδικασίες δεν μπορούν να αποφευχθούν, γιατί συμβαίνουν βαθιά στον φλοιό της γης.

View image on Twitter

Λέγεται ότι η τεκτονική πλάκα της Νούμπια και η τεκτονική πλάκα της Σομαλίας διαρρηγνύονται μερικά χιλιοστά κάθε χρόνο.

View image on Twitter

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη οι ερευνητές να κάνουν μελέτες σχετικά με το έδαφος της περιοχής, ώστε να μπορούν να συμβουλεύσουν που σχετικά με του που μπορούν να χτιστούν δρόμοι και κτίρια. Αυτό μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών καταστροφών σε περίπτωση που συμβούν», δήλωσε ο Αντέντε.