Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει στην Παραλία Πλάκα Δηλεσίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, Η ανύψωση της Γαλάζιας Σημαίας 2021 στην παραλία Πλάκας  Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας

Έπειτα από την καταστροφική πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020 και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, η Γαλάζια Σημαία έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής στην αποκατάσταση της παραλίας, την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους λουόμενους, διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  και ο 1ος εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Πλάκα, με την συμβολή μικρών φίλων από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Ε. Δηλεσίου και τον Α.Σ. Ταεκβοντό Παρμενίων, παραδειγματίζοντας μικρούς και μεγάλους για την αξία της προστασίας των ακτών μας και παρακινώντας ταυτόχρονα κι άλλα μικρά παιδιά να συμμετέχουν στην δράση αυτή. Οι λουόμενοι επικρότησαν με χειροκροτήματα τους μικρούς εθελοντές, πράγμα το οποίο τους γέμισε χαμόγελα και ενθουσιασμό.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες της Περιβαλλοντολόγου κας Ιωάννας Μπαγιώργα και της ναυαγοσώστριας της παραλίας, καθώς επίσης κέρασμα και μια μικρή αποχαιρετιστήρια γιορτή για την Ακαδημία Α.Ε. Δηλεσίου, κλείνοντας την σεζόν 2020 – 21.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η ΔΗ.Κ.Ε.Τ. θα συνεχίσει τη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων στο υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο του Δηλεσίου, συμβάλλοντας  στην φροντίδα και προστασία των ακτών.