Η Γαλλία σφραγίζει τα σύνορα της-Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

14.11.2015

Μετά από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που έσπειραν τον πανικό και άφησαν πίσω τους περισσότερους από 158 νεκρούς, βυθίζοντας όλη την Ευρώπη στο πένθος, ολοκληρώθηκε το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στη Γαλλία, αποφασίζοντας άμεση κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  Παράλληλα δόθηκε άδεια στην ασφάλεια για να περιορίσουν κατ’ οίκον όσα άτομα κρίνονται ύποπτα και να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης.

Η κυκλοφορία στην πόλη απαγορεύτηκε. Τα σύνορα της χώρας έκλεισαν, για πρώτη φορά μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γαλλία “σφραγίζει” το έδαφος της προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες έρευνες ώστε να εντοπίσει του δράστες αλλά και να προστατευτεί από το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων. Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει το Υπουργείο Άμυνας για να λάβει σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις.

Ο Φρανσουά Ολάντ μετέβη στα σημεία του μακελειού και εξέφρασε το θαυμασμό και τις ευχαριστίες του προς όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται εκεί και βοηθούν τους τραυματισμένους. «Θέλαμε να είμαστε εδώ, είδαμε συγκλονιστικές εικόνες και θα δώσουμε μια μάχη αμείλικτη» τόνισε και πρόσθεσε ότι η Γαλλία ζει πολύ δύσκολες στιγμές αντιμέτωπη με μια βαρβαρότητα.