Η Γεννηματά επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

22.3.2016

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας αλλά με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων τάχθηκε  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μπουν όλα τα κόμματα και η ΝΔ. μιλώντας ,χθες, στην  τηλεοπτική εκπομπή«ενικός»

«Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε», είπε, «όσο στο πρώτο μνημόνιο αρχικά, αλλά και αργότερα με λάθη και με συγκεκριμένες επιλογές ενδεχομένως, να το κάνει για να εξαλείψει ένα μεγάλο έλλειμμα.

«Πιστεύω ότι μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να ζητήσει καλύτερες συνθήκες για το χρέος. Πρέπει να έχει δύναμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να ετοιμάσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η χώρα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για να σχηματισθεί, αλλά ήταν λάθος που δεν ανέλαβαν όλοι τις ευθύνες τους», ανέφερε η κ. Γεννηματά  Επεσήμανε δε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μικτή και να συμμετέχουν πολιτικοί και τεχνοκράτες.

Επίσης κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία ότι ακολουθεί την πολιτική του ώριμου φρούτου περιμένοντας μόνο οφέλη από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό δεν ζητά εκλογές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι το περασμένο καλοκαίρι ψήφισε το μνημόνιο γιατί η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. «Την στήριξη που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν την είχε καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Eξέφρασε επίσης, την ανησυχία της για την πορεία της αξιολόγησης και επέκρινε την κυβέρνηση πως ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Αφήνει το χρόνο να τρέχει. Ανησυχώ όταν ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την αξιολόγηση με το προσφυγικό. Πήγε με τη πλάτη στο τοίχο στην Σύνοδο Κορυφής» υποστήριξε η Φ. Γεννηματά.