Η Γιορτή Προβατίνας στα Σκούρτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος τον Αύγουστο, παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, η Γιορτή Προβατίνας στα Σκούρτα. Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Τανάγρας έχει ως εξής:

«Γιορτή Προβατίνας στα Σκούρτα»

 Η  «Γιορτή της προβατίνας» αναβίωσε και φέτος για τρίτη χρονιά, μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές λόγω δυσάρεστων γεγονότων, στα Σκούρτα Δερβενοχωρίων παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Β. Περγάλια.

Ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συνεχάρη  τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ιωάννη Σαμπάνη για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει τη γιορτή, καθώς και τον  αντιδήμαρχο Δερβενοχωρίων κ. Σταμάτη Σπύρο και όλους τους εμπλεκόμενους για  την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην δήμαρχο Δερβενοχωρίων κ. Ευ. Αγάθη για την πολύτιμη στήριξη του.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που εκτελεί η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δερβενοχωρίων που στόχο έχουν την αναβάθμισή του.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής αντικατάσταση του 50% του δικτύου ύδρευσης της περιοχής και την αναμενόμενη ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του έτους.

Αναφέρθηκε επίσης στο εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης όλων των χωριών που πραγματοποιήθηκε στα Δερβενοχώρια καθώς και στο έργο κατασκευής της περιφερειακής οδού στα Σκούρτα.  Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, ώστε η υλοποίησή του να ξεκινήσει  άμεσα.

Ακολούθησε λαϊκό  γλέντι με άφθονο κρασί και -φυσικά- προβατίνα.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΣΚΟΥΡΤΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΣΚΟΥΡΤΑ