Η “γκάφα” του Γιώργου Γιασημάκη στο Δ.Σ. Ωρωπού-Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

Αυτοδιοικητικό ατόπημα ή απλή παρανόηση, του επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γιώργου Γιασημάκη, η εκτός τόπου και χρόνου εσφαλμένη τοποθέτηση του για τον Απολογισμό του 2016, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου;

Ο κ. Γ. Γιασημάκης επέκρινε έντονα τη Δημοτική Αρχή διερωτώμενος γιατί δεν ακολούθησε τη διαδικασία της ενημέρωσης των Δημοτικών Παρατάξεων αναλυτικά για τον απολογισμό όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ακόμη και των Νομικών Προσώπων, δεν καθόρισε ειδικό χώρο συνεδρίασης και δεν ενημέρωσε να παραστούν φορείς και πολίτες, ώστε να πάρουν το λόγο.

Συνέχισε κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή: «Που είναι το ταμειακό υπόλοιπο, τα έσοδα και έξοδα κάθε  υπηρεσίας του Δήμου, της ΚΕΔΩ του ΝΠΔΔ της Τεχνικής υπηρεσίας ποια  έργα έχουν ολοκληρωθεί και ποια δεν έχουν ολοκληρωθεί, για το Ωδείο τη φιλαρμονική την κοινωνική μέριμνα, τον αθλητισμό» Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι ο τρόπος της συζήτησης θυμίζει το «Άντε να τελειώνουμε μας τα πρήξατε να πάμε να δούμε τον Ολυμπιακό. Δεν είναι απολογισμός αυτός είναι γονατογραφία».

Πολύ ωραία αντιπολιτευτική και μαχητική θα ήταν η τοποθέτησή του, μόνο όμως αν η συζήτηση αφορούσε τον Απολογισμό πεπραγμένων του έργου της Δημοτικής Αρχής με βάσει το άρθρο  207 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Το θέμα όμως ήταν ο Οικονομικός Απολογισμός 2016, με βάσει το άρθρο 163 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπου η διαδικασία είναι απλή και αφού αναγνωστεί η εισήγηση προχωράει το Σώμα σε ψήφιση.

Αφού ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης άκουσε υπομονετικά τα «εξ αμάξης» που του έσυρε ο κ. Γιασημάκης, άνευ λόγου και αιτίας, αφού το θέμα ήταν άλλο και για αλλού χτυπούσαν οι καμπάνες, όταν του δόθηκε ο λόγος αποδόμησε τους ισχυρισμούς του κ. Γ. Γιασημάκη εξηγώντας ποιο είναι το θέμα προς ψήφιση.

Ο κ. Θ. Ρούσσης άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Γ. Γιασημάκη λέγοντας: «Ακούσαμε και πάλι μεγαλοστομίες. Είστε εκτός θέματος. Μιλάτε για απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Εδώ συζητάμε για οικονομικό απολογισμό του 2016.Εγκρίνουμε τα έσοδα και τα έξοδα. Όσα είπατε είναι εκ του πονηρού».

Είναι άξιο απορίας γιατί ο κ. Γ. Γιασημάκης προέβη σε αυτή τη “γκάφα”. Είναι ένας έμπειρος και σοβαρός αυτοδιοικητικός, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να έχει περιπέσει σε τέτοιο ολίσθημα. Είχε λάθος εκτίμηση της συζήτησης ή λάθος ενημέρωση; Αλλά από ποιόν επλανήθην; Επεδίωκε τον εντυπωσιασμό μόνο και μόνο για να φανεί ότι διαμαρτύρεται; Έβλεπε καπνό χωρίς να υπάρχει φωτιά, σοβαρό ατόπημα για έναν έμπειρο Αυτοδιοικητικό, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και οφείλει να τη διαφυλάξει.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Θ. Ρούσσης φάνηκε διαβασμένος και ετοιμοπόλεμος σαν από καιρό.  Κέρδισε τις εντυπώσεις σε αυτή τη μάχη αφήνοντας για μια ακόμα φορά να «εκτεθεί» ο αντίπαλος για να τον κατατροπώσει.