Η γυναίκα στην πρώτη γραμμή στο Δήμο Ωρωπού

 

    Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων του Δήμου Ωρωπού σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, την Κ.Ε.Δ.Ε και την Γ.Γ.Ι.Φ. πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Ο Μάρτης της Γυναίκας». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με την πολύτιμη βοήθεια της Κ.Ε.Δ.Ω. διοργανώθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00μ.μ. στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων Ωρωπού μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση με θέμα «Γυναίκα και πολιτική».

    Οι εισηγήτριες κ. Βρύνα Φωτεινή, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, κ. Αφεντούλη Δέσποινα, Δρ. Κοινωνιολογίας και Δημοσιογράφος και η κ. Ελένη Βαρνάβα Πρόεδρος Δ.ΕΠ.ΙΣ. και Φιλόλογος, ανέλυσαν διεξοδικά όλες τις παραμέτρους του θέματος. Εξίσου σημαντικές ήταν οι ομιλίες της εκπροσώπου του Κ.Ε.Θ.Ι κ. Φανής Παπαδοπούλου και της κ. Ψυχολόγου κ. Μαρίας Σουρή.

    Οι απόψεις που ακούστηκαν επισήμαναν τον ρόλο της γυναίκας στον πολιτικό χώρο, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και τις δυνατότητες που έχει να ανταποκριθεί στο έπακρον στα καθήκοντα της. Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή και αξιοπρεπής πρωτοβουλία της Δ.ΕΠ.ΙΣ και της Προέδρου κ. Ελένης Βαρνάβα, όπως και όλων των συμμετεχόντων. Ευελπιστούμε να υπάρξουν κι άλλες αντάξιες εκδηλώσεις από στον Δήμο μας με στόχο την κοινωνική και ανθρωπιστική ανάπτυξη.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι του Δήμου Ωρωπού καθώς επίσης Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής. Συγχαρητήρια στις εισηγήτριες για την άριστη ενημέρωση και στην εκπρόσωπο της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Σουλτάνας Μαμμή για την άψογη διοργάνωση. Όλες τους δυναμικές, αξιόλογες και καταξιωμένες γυναίκες που μας υπενθυμίζουν με τη δράση τους πως μια γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα αρκεί να το θέλει.