Η διαγραφή και η αιχμηρή απάντηση του Μιχάλη Ντάση

 

Διεγράφη από τη Δημοτική Παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καπανδριτίου κ. Μιχάλης Ντάσης,  ο οποίος από καιρό είχε διαχωρίσει την θέση του διαφωνώντας με την πολιτική που ασκείται και η οποία, όπως εκτιμά, δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.

Ο κ. Ντάσης απάντησε στη Δημοτική Αρχή  για την διαγραφή του από την δημοτική παράταξη «Πρώτα ο Δημότης» με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, υποστηρίζοντας ότι:

«Πριν από λίγες ημέρες, μου κοινοποιήθηκε (πλέον και επισήμως) η διαγραφή μου από την Δημοτική Παράταξη της Διοίκησης του Δήμου Ωρωπού, ΄΄Πρώτα ο Δημότης΄΄, την οποία έλαβα με ιδιαίτερη ανακούφιση, καθώς η Διοίκηση του Δήμου Ωρωπού φρόντισε ενόψει των επικείμενων εκλογών να με απαλλάξει από την δύσκολη θέση της υποβολής παραίτησης, μιας και στην ζωή μου έχω μάθει να βρίσκομαι πάντα στις επάλξεις, να αγωνίζομαι και να μην τα παρατάω ποτέ.

Σε ότι αφορά τις άστοχες δηλώσεις του Δημάρχου όσον αφορά τον ρόλο μου ως Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και στην αναφορά του περί εθελοντισμού, θα τοποθετηθώ ανοιχτά και θα μιλήσω για όλα και με αποδείξεις σε δεύτερο χρόνο.

Σήμερα, θα ήθελα να δώσω απλώς μια απάντηση στις αθλιότητες που αναφέρθηκαν στο κείμενο της διαγραφής μου από τον κ. Ρούσση.

Είναι παντελώς αβάσιμο να ομιλείτε περί ασέβειας και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς μου.

Πρώτον και σε ότι με αφορά, η ενορχηστρωμένη συκοφαντία του Δημάρχου και των κατευθυνόμενων φυλλάδων και blogs, δεν με αγγίζουν στο παραμικρό.

Από την αρχή της εκλογικής μου θητείας, χρειάστηκε να διαχωρίσω την θέση μου και να μην εναρμονιστώ με τις “κατευθυντήριες” γραμμές της παράταξης, καθώς διαπίστωσα με μεγάλη απογοήτευση, ότι το ιδανικό που και εγώ ενστερνίστηκα, “πρώτα ο τόπος”, “πρώτα ο δημότης”, δεν ήταν παρά μόνο ένα απατηλό πυροτέχνημα, το οποίο χρησιμοποιούν εντέχνως προκειμένου να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας μια καταστροφική πολιτική, υποβαθμίζοντας τον τόπο, τους δημότες, και τους θεσμούς.

Κε Ρούσση, ξεχνάτε ασφαλώς, ότι η όποια ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν προέκυψε από βιοποριστική ανάγκη ή επιθυμία για προσωπική ανάδειξη…

Όταν αποφάσισα να συμπλεύσω με την παράταξή σας στις προηγούμενες εκλογές, το μοναδικό μου κίνητρο και επιθυμία ήταν η ουσιαστική συνεισφορά μου στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και ανάδειξη του τόπου, οραματιζόμενος ένα καλύτερο αύριο…

Με κατηγορείτε κε Ρούσση ότι δεν τίμησα την παράταξη που με ανέδειξε…. Η αλαζονεία σας όμως, δεν σας επιτρέπει να δείτε ότι εάν κάποιος ανέδειξε εμένα, εσάς και την παράταξη είναι η εμπιστοσύνη και η ψήφος των δημοτών και μόνο…. και αυτή την σεβάστηκα και την τίμησα ως όφειλα, έστω και αν χρειάστηκε να έρθω σε ρήξη μαζί σας, αναλαμβάνοντας βέβαια γενναίο κόστος, δεχόμενος τη φίμωση την απομόνωση και τελικά τον πλήρη παροπλισμό μου.

Αναφέρατε επίσης, ότι πολλές φορές με καλέσατε σε συναντήσεις στις οποίες αρνήθηκα να παραστώ.

Κε Ρούσση… δεν φοβάμαι να σας ακούω… Ποτέ δεν έχετε κατορθώσει όμως, να διαμορφώσετε έναν λόγο άρτιο, στον οποίο να μην εμπεριέχονται ειρωνείες και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, συνεπώς η όποια προσπάθεια διαλόγου αναπόφευκτα οδηγείτο στο κενό.

Η βουλιμία σας για εξουσία, σπέρνοντας παράλληλα και τον διχασμό σας οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, προσπαθώντας να επιτύχετε την παλινόρθωση την δική σας και της παράταξής σας.

Καλώς πράξατε και προχωρήσατε στην διαγραφή μου, κύριε Δήμαρχε…

Συνεχίστε λοιπόν να πράττετε και να ομιλείτε…

Όσο περισσότερο πράττετε και ομιλείτε, τόσο περισσότερο εκτίθεστε, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τόσο εσείς όσο και η παράταξή σας είναι η πλέον ακατάλληλη και επικίνδυνη για την ζωή και το μέλλον του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου Μιχάλης Ντάσης».