Η διαφορετική, φιλόξενη Νάξος στην Daily Mail

5.6.2016

Ένα διαφορετικό αφιέρωμα στην Ελλάδα κάνει η Daily Mail.

Όπως γράφει η εφημερίδα μέσα από την ιστοσελίδα της, η Ελλάδα μπορεί να έχει χάσει τα πάντα, όχι όμως και τη φιλοξενία της.

O δημοσιογράφος της Κάιλ Στάιμπ επισκέφθηκε τη Νάξο καταγοητεύτηκε και μετέφερε στο βρετανικό κοινό την εμπειρία του.

«Τη δεύτερη νύχτα στο νησί, ο ξενοδόχος επέμεινε να πάμε όλοι μαζί για φαγητό στην παλιά πόλη. Ενώ τρώγαμε μας μιλούσε για την ιστορία του νησιού και ταυτόχρονα μας είπε ότι θα ‘πρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε τις θρυλικές πίτες της… μαμάς του. Αυτό κάναμε και ήτανπεντανόστιμες.

Η Νάξος έχει 20.000 μόνιμους κατοίκους. Είναι πολύ γόνιμο νήσι, ενώ είναι πλούσιο σε μάρμαρο κι αυτό προσφέρει μια ευμάρεια στους κατοίκους, πέραν του τουρισμού.

Υπάρχουν λόφοι για αναρρίχηση, μοναστήρια άξια να τα επισκεφθεί κανείς και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Για περισσότερη δράση, υπάρχει και σχολή θαλάσσιων σπορ στον Άγιο Γεώργιο. Οι συνθήκες εκεί είναι ιδανικές για wind-surf», γράφει ο Στάιμπ.

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail περιγράφει και μια έξοδό του στο ενετικό κάστρο στην παλιά πόλη. «Επαιζαν παραδοσιακή μουσική και χόρευαν με τις παραδοσιακές στολές τους μαζί με τους τουρίστες. Η φίλη μου χόρευε έξαλλα μαζί με τους σερβιτόρους!».

Ο ενθουσιασμένος από τις διακοπές του στην Ελλάδα Βρετανός αναφέρθηκε και στην εξόρμησή του στη Σχοινούσα: «Υπάρχουν τέσσερα γειτονικά νησιά τα οποία μπορείς να επισκεφθείς με πλοίο. Εμείς πήγαμε στη Σχοινούσα. Η Σχοινούσα είναι ιδανική επιλογή που δεν θέλουν και πολλά, απλά να χαλαρώσουν. Σίγουρα εκεί δεν θα δείτε σερβιτόρους να χορεύουν, αλλά θα λατρέψετε το τοπίο και την έλλειψη δρόμων!Η παραλία Τσιγουρί είναι εκεί που κάνουν τις βουτιές τους οι κάτοικοι της Σχοινούσας και η μοναδική του νησιού με μπαρ και εστιατόριο».

Ο δημοσιογράφος αναφέρει και σε κάποια βόλτα που έκανε με καραβάκι στη Νάξο λέγοντας ότι έτσι είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει σκοτεινές σπηλιές και αν επισκεφθεί μικροσκοπικές εκκλησίες σε απομακρυσμένους λόφους.

Αναφέρεται επίσης στην αγαπημένου του παραλία στη Νάξο που δεν ήταν άλλη από τον Αγιο Προκόπιο. «Μου άρεσε ιδιαίτερα ο κύριος που πουλούσε ντόνατς και πήγαινε πάνω κάτω προσφέροντας φρέσκα ”ντόοοοοοονατς”».

Τέλος αναφέρεται στην επίσκεψή του στο ιερό της Δήμητρας σημειώνοντας ότι η η Νάξος προσφέρει πολύ περισσότερα από αμμώδεις παραλίες και ήλιο…