Η «Δυναμική Πολιτεία» παίζει  στη πλάτη του Δήμου με την Οικονομική Επιτροπή.

Σε φαρσοκωμωδία κατέληξε η παραίτηση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής,  που πρόσκεινται  στη παράταξη «Δυναμική Πολιτεία», καθώς, στόχος τους ήταν να επανεκλεγούν οι δημοτικοί   σύμβουλοι της που είχαν αποπεμφθεί,  γιατί συστηματικά απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις της.

Εν ολίγοις άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Με τέτοιες παιδαριώδεις τακτικές θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται τα   δημοτικά θέματα;  Μέχρι εκεί φτάνει η πολιτική τους σκέψη;

Ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Σωτήρχος ζήτησε εξηγήσεις για τις παραιτήσεις των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τις οποίες χαρακτήρισε αδικαιολόγητες. Κι αυτό γιατί τα μέλη της  που παραιτήθηκαν γνώριζαν από την αρχή πότε το όργανο συνεδριάζει, όταν δήλωναν την υποψηφιότητά τους, όπως και τις εργασιακές τους δυσκολίες να παρίστανται, ανελλιπώς, στις εργασίες της.

Ο κ. Γιασημάκης  κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι ευθύνεται για την  υποβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής και έκανε λόγο για παράτυπες αποφάσεις καθώς η σύνθεσή της ήταν ελλιπής.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μιχάλης Χασιώτης αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ώρες που συνεδριάζει η επιτροπή εν τούτοις ξεσκέπασε τα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης  με στοιχεία για  την συστηματική απουσία τους τα τελευταία τεσσεράμισι  χρόνια  από το όργανο, του επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γ. Γιασημάκη και των υπόλοιπων  μελών που πρόσκεινται στη παράταξή του. Κατέθεσε μάλιστα και αναλυτικό πίνακα με τις απουσίες των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που πρόσκεινται στη «Δυναμική Πολιτεία».

Κατόπιν αυτών αναρωτήθηκε «για ποιο έλεγχο μιλάμε όταν στην επιτροπή η οποία διαχειρίζεται πολλά εκατ. ευρώ δεν προσέρχονται τα μέλη της «Δυναμικής Πολιτείας»; Για ποιες παρατυπίες μπορούμε να κάνουμε λόγο «όταν ο κ. Ρούσσης παίζει μπάλα μόνος του σε άδειο γήπεδο εξαιτίας της απουσίας σας».

Ενώ επεσήμανε ότι στην επιτροπή θα πρέπει να μετέχουν άτομα τα οποία γνωρίζουν το αντικείμενο και θέλουν να δουλέψουν. Έθεσε μάλιστα υποψηφιότητα για τακτικό μέλος στην Επιτροπή αλλά τελικά δεν υπερψηφίστηκε από τα μέλη της «Δυναμικής Πολιτείας» γιατί έπρεπε να εκλεγούν οι ίδιοι που όπως αποκάλυψε ο κ Χασιώτης δεν μετείχαν στις συνεδριάσεις της επιτροπής, σχεδόν, ποτέ.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης απαντώντας στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης τόνισε: «Μία είναι η αλήθεια. Ο  μόνος λόγος των παραιτήσεων είναι  γιατί η Αντιπολίτευση δεν θέλει να λειτουργήσει ο Δήμος και κάνει ότι μπορεί για αυτό. Ας μην κοροιδευόμαστε. Όμως η Επιτροπή θα λειτουργήσει κανονικά τις ίδιες ώρες είτε πρωί, είτε μεσημέρι ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν».

Όσον αφορά την κατηγορία ότι οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι παράτυπες καθόσον η σύνθεσή της ήταν ελλιπής ο κ.  Ρούσσης αναφέρθηκε στο άρθρο 54 παρ.4 του Δημοτικού Κώδικα που ορίζει με σαφήνεια τι συμβαίνει όταν ένας αιρετός παραιτείται και πως αντικαθίσταται από άλλο αιρετό. Κατά συνέπεια είπε «δεν υφίσταται θέμα ακυρότητας των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής».