Η δύναμη της θέλησης-Δεκτός για σπουδές στο Κέιμπριτζ έγινε 52χρονος άστεγος

Δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έγινε ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στον δρόμο και έβγαζε τα προς το ζειν πουλώντας περιοδικό για άστεγους.

Ο Τζεφ Έντουαρντς εγκατέλειψε το σχολείο σε νεαρή ηλικία. Δεν είχε ούτε ιδιαίτερα προσόντα ούτε φιλοδοξίες, με αποτέλεσμα να καταλήξει άστεγος στην πόλη του Κέιμπριτζ, αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως αγρεργάτης.

Πλέον, ο Έντουαρντς σπουδάζει αγγλική φιλολογία, αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο μαθημάτων για ενήλικους που θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία για να αποκτήσουν προσόντα ή να συνεχίσουν στο πανεπιστήμιο.

«Δεν σκεφτόμουν να κάνω αίτηση στο Κέιμπριτζ. Δεν πίστευα ότι το Πανεπιστήμιο θα δεχόταν κάποιον σαν εμένα αλλά ο καθηγητής μου με ενθάρρυνε να το κάνω. Είναι το πρώτο πράγμα στη ζωή μου για το οποίο είμαι υπερήφανος», τόνισε ο ίδιος.

Ο Έντουαρντς είπε ότι την εποχή που κοιμόταν στον δρόμο η δουλειά του ως πωλητής του Big Issue, ενός περιοδικού που ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθά τους άστεγους να τα βγάζουν πέρα, του έδωσε «λίγο αυτοσεβασμό». Το όνειρό του, όμως, ήταν να σπουδάσει στο Κέιμπριτζ, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.