Η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας του Πολιτιστικού και Εξωραιστικού Συλλόγου Ν. Πολιτείας πρώτη στη μάχη της φωτιάς

Σήμερα στις 12:00 το πρωί σε περιπολία μελών της  Εθελοντικής Ομάδας Πυρασφάλειας του Πολιτιστικού και Εξωραιστικού Συλλόγου Ν. Πολιτείας εντόπισε   καπνό σε οικόπεδο επί της Λεωφόρου Σκάλας Ωρωπού – Μαλακάσας. Αμέσως τα μέλη της ομάδας  προσέγγισαν το σημείο όπου έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις και ενημέρωση για την απαγόρευση καύσης κλαδιών εν μεσω αντιπυρικής περιόδου. Μιας και η ομάδα  δεν διαθέτει όχημα για τέτοιου είδους άμεσης επέμβασης περιστατικά η κατάσβεση έγινε με λάστιχο από διπλανή οικία.

Η άμεση παρέμβαση της ομάδας πυρασφάλειας αποδείχτηκε ότι λειτούργησε αποτελεσματικά ώστε να μην υπάρξουν, πιθανόν,  δυσμενείς για την περιοχή εξελίξεις. Χρειάζεται όμως να εξοπλιστεί και με όχημα ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει εάν και όποτε χρειαστεί.

Η  Εθελοντική Ομάδα  Πυρασφάλειας είναι  κομμάτι του Πολιτιστικού και Εξωραιστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας   που στόχο έχει να προστατεύσει την περιοχή από τυχόν πυρκαγιές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, σύννεφο, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση