Η Εκκλησία αγκάλιασε τους πυροπαθείς του Καλάμου

Η Εκκλησία βρίσκεται καθημερινά εκεί που το κράτος δηλώνει απών. Εκεί που η επίσημη Πολιτεία αδιαφορεί για τις ανάγκες και τον πόνο των συνανθρώπων μας.

Μετά από επτάμηνες κοπιώδεις όσο και άοκνες προσπάθειες  του πρωτοπρεσβύτερου π. Μιχαήλ Βαλεοντή Εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλάμου, του πρωτοπρεσβύτερου π. Χαραλάμπη Θεοδώση, υπεύθυνου του εκκλησιαστικού παντοπωλείου της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, ιδιαίτερα δε, της ακαταπόνητης, δραστήριας και πάντα φιλόπονης, κας Εμμανουέλας Κωτσοπούλου-Γαρμπή, για την αρωγή των έξι πυρόπληκτων οικογενειών της περιοχής του Καλάμου, από την πρόσφατη καταστροφική λαίλαπα του Αυγούστου, ευοδώθηκαν.

Με την διαμεσολάβηση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού και τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου  κ. Κυρίλλου, η Ιερά Μητρόπολης Σύρου, Τήνου και το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου, προσέφεραν, ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσόν, που ήδη έχει κατατεθεί, στους λογαριασμούς των πληγέντων συνδημοτών μας, προσπαθώντας να ανακουφίσει τις όποιες ανάγκες τους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς, έμειναν κυριολεκτικά μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, αφού η καταστροφή στα σπίτια τους ήταν ολοκληρωτική.

Ήδη με απόφαση του Σεβασμιότατου κ. Κυρίλλου οι οικογένειες αυτές, εδώ και επτά μήνες, έχουν ενταχθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητροπόλεως, την δε διανομή, η οποία είναι ονομαστική, πραγματοποιεί προσωπικά, η κα Εμμανουέλα Κωτσοπούλου-Γαρμπή, μηνιαίως. Δίπλα σε κάθε αγώνα της η καλή της φίλη και Γενική Γραμματέας του Νομικού Προσώπου Ωρωπού, κα Αμαλία Σαμαρά, η οποία με προσωπικό ενδιαφέρον, αγόγγυστα και ανιδιοτελώς στηρίζει κάθε προσπάθεια της κας Κωτσοπούλου για κοινωνική προσφορά.

.