Η Εκκλησία για τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ζητά αύξηση των πιστών στους ναούς

Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα, ζητώντας την αύξηση πιστών

Να ανοίξουν οι ναοί την περίοδο του Πάσχα, την Μεγάλη Εβδομάδα, με μεγαλύτερο αριθμό πιστών ζητά η ηγεσία της Εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε την πρόταση της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα στο υπουργείο Παιδείας.

Στην επιστολή, σύμφωνα με το MEGA, ζητείται να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς και να αλλάξουν οι προβλέψεις από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η Εκκλησία για τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ζητά αύξηση των πιστών στους ναούς
Σύμφωνα με την πρόταση, ο αριθμός των πιστών θα πρέπει να αλλάξει σε ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Η πρόταση αυτή διαφέρει από την κυβερνητική γραμμή που εφαρμόζεται έως τώρα για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε έναν κλειστό χώρο όπως π.χ. στα σούπερ μάρκετ.

Η ΔΙΣ δικαιολογεί την πρότασή της για ένα άτομα ανά 15 τ.μ. λέγοντας ότι το ύψος των ναών και ο καλός καιρός του Πάσχα θα επιτρέψει τον πολύ καλό εξαερισμό των ναών.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται αλλαγή του μέγιστου ορίου πιστών στους ναούς από 20 σε 100. Το αίτημα αυτό αφορά τους ναούς, ο οποίοι είναι μεγαλύτεροι των 1.500 τ.μ.

Να σημειωθεί όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, ότι η Ιερά Σύνοδος ζητεί επίσης από την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως οι πιστοί να παραμένουν στους αύλειους χώρους και στις πλατείες των ναών, πρόταση άλλωστε που έχει υποστηρίξει και μερίδα λοιμωξιολόγων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, είπε ότι η απόσταση των πολιτών στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών θα πρέπει να είναι πάνω από δύο μέτρα, ενώ προσέθεσε ότι “μία φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση”.

thetoc.gr