Η “Ελεύθερη Πατρίδα” παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της στον Ωρωπό

Τις προγραμματικές θέσεις  για την «απελευθέρωση» της χώρας από τα ξένα οικονομικά συμφέροντα, στη βάση των αρχών του Έθνους πατρίδα, θρησκεία οικογένεια, παρουσίασε το κόμμα «Ελεύθερη Πατρίδα», χθες, 30 Μαίου,  σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε, στο κέντρο Ατλαντίς, στη Σκάλα Ωρωπού.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  του κόμματος στην περιοχή, κ. Ιωάννης Σταύρου, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους στόχους της νέας πολιτικής κίνησης, στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, όπου όπως τόνισε:

«Η ελπίδα πετάχτηκε στις χωματερές με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει την αξιοπρέπειά της. Τα διεθνή γεράκια ήθελαν αστάθεια, απάθεια και απαξίωση στη χώρα με το περίφημο χρέος. Απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα και τα κατάφεραν.

Όμως στην Νοτιοανατολική Ευρώπη υπάρχουν κάποιοι που δεν συμβιβάζονται με αυτές τις πρακτικές. Αυτοί είναι τα μέλη του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα.

Η Ελεύθερη Πατρίδα θα αγωνιστεί για τα αυτονόητα. Να σταματήσει η απαξίωση, ο αποχριστιανισμός της χώρας. Να επιστρέψουν οι θεσμοί της Πατρίδας της Θρησκείας της Οικογένειας της Παιδείας».

Μετά την πολιτική εισήγηση του κ. Σταύρου  μίλησε ο κ. Ιωάννης Μήτσιος ΜΑ, Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του κόμματος πριν από, περίπου, δύο χρόνια το 2016 και την προσπάθεια να επεκταθεί σε κάθε γωνία της χώρας καθώς έχουν οργανωθεί πάνω από είκοσι συγκεντρώσεις-ομιλίες σε διάφορες πόλεις.

Ακολούθως  το λόγο πήραν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρώην Διοικητής της ΥΠΑ, Νικόλαος Ταμουρίδης  Αντιστράτηγος (εα) Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ, και Δρακωνάκης Ιωάννης, Αντιστράτηγος (εα) Επίτιμος Διοικητής 1ης Μεραρχίας (Ειδικών Δυνάμεων).

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, Δικηγόρος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην πολιτική συγκυρία τόσο σε εθνικό  αλλά και διεθνές επίπεδο καθώς  και στις προκλήσεις τις οποίες, πιθανόν, να κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση, στην καταρράκωση των θεσμών, στην αδιαφάνεια, στην ανομία και στην προσπάθεια να ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αιδεσιμολογιότατος π. Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ωρωπού κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ανδριάννα Αλεξανδράτου και Πρόεδρος ΔΕΠ Ωρωπού, οι κ.κ. Χρήστος Τσεκρεζής,  Άγγελος Χατζηιωάννου, το στέλεχος των ΑΝΕΛ κ. Σιούτης, ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργος Παναγόπουλος και πλήθος κόσμου.