Η Ελλάδα σε κλοιό εθνικής απειλής από εταίρους και γείτονες

του Ανδρέα Κάτσενου

Μπροστά σε ωμές προκλήσεις γειτόνων, συμμάχων και εταίρων βρίσκεται η χώρα μας με τη διεθνή κοινότητα να σιωπά και την κυβέρνηση να αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις προβοκάτσιες.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές της για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, Τουρκία, Αλβανία και Γερμανία οργιάζουν απειλώντας τη χώρα μας.

Ο Τούρκος νέο-Σουλτάνος Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν εγείρει διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Θράκη ζητώντας την κατάργηση  της Συνθήκης της Λωζάνης  λέγοντας ότι δεν είναι «ιερό βιβλίο».

Ο Αλβανός πρόεδρος Έντι Ράμα μιλά για την «Φυσική Αλβανία» εννοώντας τη Μεγάλη Αλβανία, ενώ εγείρει θέμα και με το Ιόνιο, λέγοντας ότι η Ελλάδα κατοικείτο από Αλβανόφωνους.

Και οι εταίροι μας Γερμανοί, με πρωτεργάτη τον ανθέλληνα Β. Σόιμπλε, σαμποτάρισε τη μίνι Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε. με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπου θα συζητείτο και το ελληνικό χρέος, χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή της Ελλάδας..

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δέχεται τα «φίλια» πυρά των γειτόνων και εταίρων της στην Ε.Ε. σε μια προφαντή προσπάθεια  να καμφθεί και να υπογράψει όλες τις απάνθρωπες, επονείδιστες και εξευτελιστικές απαιτήσεις των δανειστών της.

Δυστυχώς η Ελλάδα  ξαναζεί την πρώτη περίοδο της κατ ευφημισμόν πρώτης αριστερής κυβέρνησης  της χώρας από τον  ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο απερίγραπτος κ. Γ. Βαρουφάκης με τους ερασιτεχνισμούς του και τα επικοινωνιακά τρικ κόστισε, τουλάχιστον., στην πολύπαθη πατρίδα μας 90 δις ευρώ. υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο.

Ο στόχος των εταίρων μας και του ΔΝΤ είναι ο ίδιος. Να οδηγηθεί η Ελλάδα στο τέταρτο μνημόνιο, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την όποια άλλη, με στόχο να τονωθεί το εσωτερικό τους, καθώς έχουν μπροστά τους εθνικές εκλογές. Η Γερμανία; η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία έχουν εκλογές και στόχος όλων είναι να αποδείξουν, στη πλάτη της Ελλάδας, ότι οι πολιτικές τους για την οικονομική ανασυγκρότηση της Ε.Ε. βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα και βυσσοδομούν στο σώμα της προς ίδιον όφελος.

Αυτές  τις συνθήκες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι «ευγενείς» γείτονες μας   εγείροντας εδαφικές διεκδικήσεις υπό την αδυναμία της χώρας μας. Κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει με δραματικό τρόπο να παλιμπαιδίζει υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές της εξαιτίας των ιδεοληψιών που την κατατρέχουν. Έχει αναγάγει την απομείωση του ελληνικού χρέους σε μείζονα πολιτική με αποτέλεσμα να έχει αυτοπαγιδευτεί .

Θα ήταν εξαιρετικά τραγικό να σκεφτεί κάποιος ακόμη και ο πιο ευφάνταστος νους  ότι οι εταίροι μας συμμετέχουν σε μια προσπάθεια αλλαγής των ελληνικών συνόρων,  συρρίκνωσης του εδάφους και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Διάλυσης της χώρας που έδωσε τα φώτα της στην ανθρωπότητα, δημιούργησε πολιτισμό, δίδαξε πανανθρώπινες αξίες και κατέκτησε τον κόσμο με τη σοφία της και το πνεύμα της.

Η κυβέρνηση οφείλει να επανεκτιμήσει συνολικά τα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται και επαναπροσδιορίσει τα θέλω της και τις διπλωματικές δυνατότητες που διαθέτει. Ακροβατισμοί, αυτοσχεδιασμού και επιπόλαιες πολιτικές κινήσεις σε μια περίοδο όπου όλα μεταβάλλονται στη παγκόσμια κοινότητα μπορούν να αποδειχτούν  μοιραία για το μέλλον του λαού μας.

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να ομονοήσουν, να αφυπνίσουν το λαό και να τον καθοδηγήσουν στο δρόμο της αντίστασης και της προστασίας των ιδανικών μας. Στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας με τρόπο απόλυτα πειστικό μέσα από μια συγκροτημένη πολιτική πλατφόρμα στοχοθετημένη και οριοθετημένη, ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων και συμμάχων μας που θα συνθλίψει τις  όποιες ορέξεις των γειτόνων μας είτε αυτές είτε αυτόβουλες είτε ετερόφωτες.