Η ελληνική εταιρεία που επιπλώνει τον γερμανικό στρατό

Μπορεί στη χώρα μας να καταγράφεται αφελληνισμός στο χώρο του επίπλου με την απόβαση ξένων ομίλων, όμως υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που κρατάει ψηλά τη… σημαία του ελληνικού επίπλου διεθνώς. Ο λόγος για τη Σερραϊκή εταιρεία Δρομέας, η οποία κέρδισε έναν ακόμη διεθνή διαγωνισμό που αφορά στην προμήθεια 40.000 ειδικών ηλεκτρικών γραφείων για το Γερμανικό Στρατό.

Εξαιρετικά σημαντικό έργο, συνολικής αξίας 14 εκατ. ευρώ που κατοχυρώνει δουλειά και έσοδα για την επόμενη 4ετία. Η παραγωγή και η παράδοση του έργου θα γίνει προοδευτικά την προσεχή τετραετία (10.000 τεμ./έτος) εξασφαλίζοντας έτσι ένα μια σημαντική πηγή εσόδων, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά μετά την καθίζηση σύσσωμου του κλάδου σε εγχώριο επίπεδο.

Πρόκειται για γραφεία ειδικών προδιαγραφών, ρυθμιζόμενων καθ’ ύψος και ιδιαίτερα ανθεκτικά, ανταποκρινόμενα πλήρως στις προδιαγραφές της Ε.Ε., ενώ είναι η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών γραφείων που έχει δοθεί από γερμανικό φορέα!

Η αξιολόγηση έγινε με βάση την εργονομική και λειτουργική αρτιότητα, την αντοχή, την αισθητικήτων ειδών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη διεθνείς πιστοποιήσεις των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και των τελικών προϊόντων. Όλα τα έπιπλα παράγονται εξολοκλήρου από τις εγκαταστάσεις της Δρομέας και τις πέντε – πλήρως καθετοποιημένες – παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών. Οι τελικές υπογραφές θα πέσουν ύστερα από δέκα ημέρες αναμονής, για την εξέταση ενδεχόμενων ενστάσεων.

Η νέα συμφωνία του Δρομέα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις που έχει υπογράψει τόσο με το Γερμανικό Στρατό, όσο και με άλλους φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ερευνητικό Κέντρο CERN.

Άλλα έργα για ευρωπαϊκούς φορείς

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ελληνική εταιρεία είχε κερδίσει άλλο Διεθνή Διαγωνισμό προμήθειας επίπλων γραφείου που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την αξία του έργου να ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για project διάρκειας τριών ετών με δυνατότητα επέκτασης 1+1 έτος και περιλαμβάνει έπιπλα υψηλής ποιότητας και σχεδιασμού για όλους τους χώρους της Τράπεζας.

Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Δρομέας κέρδισε νέο διεθνή διαγωνισμό από τη Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Στρατού που αφορούσε την προμήθεια επίπλων γραφείου συνολικής αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία τόσο για την εγχώρια αγορά επίπλου, όσο και για την επαρχία εν γένει, είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός ότι μια ελληνική παραγωγική μονάδα συνεχίζει να κερδίζει διεθνείς διαγωνισμούς υψηλών απαιτήσεων.

Το «χτύπημα» της οικοδομής εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, οδήγησε τη Σερραϊκή εταιρεία να βγει και να παίξει στο διεθνή στίβο, διεκδικώντας συμβόλαια που κανείς δεν πίστευε ότι μια ελληνική εταιρεία δύναται να κερδίσει! Και μάλιστα, στο πλέον απαιτητικό επίπεδο τόσο του desing, όσο και της λειτουργικότητας και της αντοχής.

Έχει υλοποιήσει και υλοποιεί έργα για τους πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως Κομισιόν, Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, CERN, αλλά το Γερμανικό Στρατό και τη Mercedes! Η Δρομέας απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους.

Δημιουργεί από το μηδέν κάθε εξάρτημα των επίπλων της

Η Δρομέας από πλευράς τεχνολογίας, εγκαταστάσεων και υποδομής θεωρείται (μακράν) η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων γραφείου στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Η παραγωγή της είναι καθετοποιημένη με πέντε ανεξάρτητες εξειδικευμένες μονάδες, εγκατεστημένες στην Βιομηχανική Περιοχή Σερρών σε ενιαίο οικόπεδο 115.000 τ.μ., με 55.000 τετραγωνικά μέτρα εργοστασιακές εγκαταστάσεις, ενώ παράγει συνολικά 35.000 κωδικούς-προϊόντα.

Διαθέτει μονάδα ξύλου, μονάδα μετάλλου, μονάδα χύτευσης αλουμινίου, μονάδα πλαστικού και πολυουρεθάνης, μονάδα ταπετσαρίας, μονάδα καλουπιών και Logistics!

Έχει ισχυρή εξειδίκευση στο λεγόμενο βιομηχανικό έπιπλο, στα λειτουργικά έπιπλα δημοσίων οργανισμών, λεωφορείων, Μετρό κ.λπ.

Δεν δραστηριοποιείται στο οικιακό έπιπλο αλλά καθαρά στο έπιπλο γραφείου και στο βιομηχανικό έπιπλο, που ασφαλώς παράγεται και σε πιο… φασόν ρυθμούς και σε κολοσσιαίες παραγγελίες, δίνοντας πλεονέκτημα παραγωγής.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο Liberal ο ιδρυτής και πρόεδρος της Δρομέας κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου «θα είχαμε κλείσει αν δεν προέκυπταν τα έργα του εξωτερικού, στην Ε.Ε. την Κομισιόν και το γερμανικό στρατό. Χτυπήσαμε δουλειές στο εξωτερικό, καθώς η κρίση μας έπληξε καταλυτικά στην Ελλάδα και έτσι μπορέσαμε να κρατηθούμε».

Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Παπαπαναγιώτου που δίνει μεγάλο αβαντάζ στη διεκδίκηση αυτών των έργων υψηλών απαιτήσεων από τη Δρομέας, είναι η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, καθώς οποιοδήποτε εξάρτημα, βίδα, ή οτιδήποτε άλλο μπαίνει στα έπιπλα παράγεται στα εργοστάσια της επιχείρησης.

[liberal]