Η Ελ. Ιγνατιάδου ενημέρωσε τις γυναίκες του Δήμου Ωρωπού για τον Καρκίνο του Μαστού

 

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος. Η γνώση και η πρόληψη σώσουν  ζωές. Αυτό είναι το μήνυμα της ενημερωτικής ομιλίας της Χειρουργού Μαστού  MD,FEBS FACS κας Ελευθερίας Β.  Ιγνατιάδου, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.

Συγκεκριμένα η κα Ιγνατιάδου η οποία είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες χειρουργούς Μαστού στη χώρα, μας μίλησε με θέμα «Παθήσεις μαστού, Πρόληψη, Θεραπεία και Ηθικά διλήμματα». Ένα   πρόβλημα το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν χιλιάδες Ελληνίδες κάθε χρόνο και στη χώρα μας.

Η κα Ιγνατιάδου παρουσίασε αναλυτικά πως εμφανίζεται αλλά και πως εξελίσσεται ο καρκίνος του μαστού. Ιδιαίτερο βάρος έριξε στην πρόληψη αλλά και στο πως οι γυναίκες που ασθενούν πρέπει να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Πώς να ξεπερνούν τα ηθικά διλήμματα.

Την ενημερωτική ομιλία παρακολούθησαν δεκάδες γυναίκες, καθώς και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Τόλιας, η Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ κα Δήμητρα Σωτήρχου-Τοτόμη, που διοργάνωσαν την εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ωρωπού. Παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος της ΕΤΑΔΩ κα Αναστασία Μαραβέλια και η ψυχολόγος κα Ασημίνα Καλογράνη.