Η επιστολή ενός συνταξιούχου γροθιά στο στομάχι της εξουσίας

10.7.2016

Μια επιστολή ενός συνταξιούχου από τους χιλιάδες που επιχειρούν στη δύση της ζωής τους να αποτελέσει μπουνιά στο στομάχι της εξουσίας; Να ξυπνήσει ένα σύστημα που βλέπει μόνο αριθμούς κι όχι ανθρώπινες ζωές; Να κάνει να νοιώσουν ντροπή όλοι  όσοι ταπεινώνουν ένα λαό και αποκομμένοι από την πραγματικότητα γελάνε η να αυτοϊκανοποιούνται πιστεύοντας στον ερχομό μιας έωλης ανάπτυξης; Κι όμως μπορεί αρκεί το θάρρος να αγγίζει το θράσος.

Ο Ν. Ροσινέλος συνταξιούχος δεν άντεξε τον κυβερνητικό εξευτελισμό και με ναι επιστολή γεμάτη οργή  απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν διαπίστωσε μείωση συνολικά 410 ευρώ, συνολικά, στη σύνταξη του ιδίου και της συζύγου του.

Πρόκειται για έναν υπερήλικα άνδρα 83 ετών διαβητικό, ο οποίος  εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία και την 82χρονη σύζυγός του, κατάκοιτη με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, η οποία  δούλευε σε κατάστημα ρούχων. Στις 28 Ιουνίου, όταν ο ηλικιωμένος πήγε να παραλάβει μέρος της σύνταξής του- έπαιρνε 784 ευρώ ο ίδιος μαζί με το ΕΚΑΣ και 684 η σύζυγός του- διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσό- που είναι και το μοναδικό τους εισόδημα- μειώθηκε κατά 410 ευρώ. Αλήθεια ο κ Κατρούγκαλος γνωρίζει κάτι για τις μειώσεις των συντάξεων η αυτές αφορούν άλλη χώρα;

Μετά από αυτό, αποφάσισε να απευθυνθεί με επιστολή, μέσω του «Ελεύθερου Τύπου» στον Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας του να συστήσει στους κυβερνώντες «να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο» και να δείξουν «τουλάχιστον λίγο σεβασμό στους Έλληνες για τα δύσκολα που περνούν».

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Προκόπη Παυλόπουλε, στα στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς.

Απευθύνομαι σε εσάς για δύο λόγους. Πρώτον, διότι είχα τη χαρά και την ευτυχία να σας γνωρίσω από κοντά και ξέρω πολύ καλά τις ευαισθησίες σας και δεύτερον δεν αναγνωρίζω κανέναν και ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν τους αναγνωρίζω διότι είναι άσχετοι με τη δημοκρατία, δεν γνωρίζουν την έννοιά της, αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους. Τα ισοπέδωσαν όλα! Ντροπή τους!

Είμαι 83 ετών άρρωστος με διαβήτη τύπου ΙΙ. Η σύζυγός μου είναι 82 ετών κατάκοιτη, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Και οι δύο είμαστε συνταξιούχοι, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα τις συντάξεις μας, παίρνουμε κάθε μήνα το ποσό των 1.400 ευρώ και οι δύο μαζί. Σε μία ημέρα, μετά τις πρόσφατες μειώσεις, είδαμε μία μείωση στις συντάξεις μας, με το ποσό των 410 ευρώ! Άρα το μηνιαίο εισόδημα πλέον και των δύο μας διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Εκείνο που ζητώ από εσάς, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό μας, να συστήσετε στους κυβερνώντες να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο, ας δείξουν τουλάχιστον λίγο σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο των Ελλήνων για τα δύσκολα που περνούν, για τα βάρη που τους έχουν φορτωθεί!

Προς τι τα χαμόγελα; Πάνε όλα καλά; Χαίρονται με την ταλαιπωρία του λαού; Με τη φτωχοποίηση του; Με το θάνατό του;

Η αλαζονεία της εξουσίας στο μεγαλείο της! Αισθάνομαι ηλίθιος, βλάκας, έχω μεγάλη οργή!

Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι στη δύση της ζωής μας θα βιώναμε αυτή την εξαθλίωση με Αριστερή Ακυβερνησία!

Αν εγώ και η γυναίκα μου μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας (… και το πιστέψω, … προφανώς αδύνατο), θα «πάω» τουλάχιστον ευτυχισμένος.

Με σεβασμό στο πρόσωπό σας

Νίκος Ρουσινέλος»

Είναι προφανές ότι ο κ. Ρουσινέλος θα αναφέρεται σε άλλη χώρα κι όχι στην Ελλάδα όπου κυβερνά η πρώτη αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Και φυσικά δεν έχει υπουργό Εργασίας τον κ. Γ. Κατρούγκαλο ο οποίος, μονίμως, χαμογελαστός και γλαφυρός στο λόγο του, συνταγματολόγος γαρ, σε σημείο που από τους πολλούς συνταγματολόγους που μας κυβερνούν το Σύνταγμα να έγινε κουρελόχαρτο.

Ο κ. Ροσινέλος προφανώς και εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων  Αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος κουβαλάει μέσα του απίστευτη οργή. Γιατί είναι ντροπή ένας υπουργός να λέει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και οι συνταξιούχοι να πεθαίνουν με 600 ευρώ. Αλήθεια οι 300 της Βουλής μπορούν να ζήσουν με 600 ευρώ το μήνα; Ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ποτέ γιατί σ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη αλλά απίστευτος στρουθοκαμηλισμός.