Η ΕΠΟ ζει στο δικό της βασίλειο

6.2.2016

Σκληρή είναι η κόντρα ΕΠΟ – Πολιτείας, καθώς κάποιοι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στην εντατική και δεν μπορεί εσαεί να παίζονται τα ίδια παιχνίδια σε βάρος των φιλάθλων.

Η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονή ο οποίος απαίτησε την παραίτηση  από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα και έχουν ήδη κατηγορηθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα ενόχλησε την ΕΠΟ η οποία  από την πλευρά της, τόνισε πως όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το κάνουν νομίμως και πως τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η ΚΕΔ δεν δέχονται υποδείξεις για το πώς να ασκούν τα καθήκοντά τους!

Προφανώς στην ΕΠΟ αγνοούν πως ήδη στη FIFA και την UEFA απομακρύνθηκαν Μπλάτερ και Πλατινί λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα διαφθοράς, παρά το τεκμήριο της αθωότητας που επίσης δικαιούνται.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Χαιρετίζουμε το πρώτο αμυδρό δείγμα ενδιαφέροντος του κ. Υφυπουργού για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά από ένα σχεδόν χρόνο θητείας του. Η αναλογία 20 ευρώ ανά ερασιτεχνικό σωματείο, δεν αλλάζει, όμως, όσες ανακοινώσεις και αν εκδοθούν.

Επίσης, η επιθυμία πολιτικών και παραγοντικών κύκλων να ελέγξουν το ποδόσφαιρο χωρίς να προσφέρουν σε αυτό ούτε ευρώ δεν θα ευοδωθεί όσες ανακοινώσεις και να εκδοθούν.

Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Υφυπουργό εν όψει μελλοντικών ανακοινώσεων, ότι η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί υποδειγματικά, όπως αναφέρει, χάρη στην εκλογή τακτικών δικαστών από την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Οφείλουμε, επίσης, να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα, όπου ισχύει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας και η διάκριση των εξουσιών, το ποιοι δεν μπορούν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το αποφασίζει η δικαστική εξουσία. Σε όσους λοιπόν έχει απαγορεύσει η Δικαιοσύνη την ενασχόληση, δεν ασχολούνται. Όσοι ασχολούνται, ασχολούνται νομίμως.

Οφείλουμε ακόμη, να ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει περάσει περισσότερους ελέγχους, από όσους μπορεί να φανταστεί ο κ. Υφυπουργός, από την περίοδο που ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξη της. Και όλοι βγήκαν καθαροί.

Καταληκτικά, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Υφυπουργό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ευτυχώς δεν έχει ανάγκη από καμιά κρατική χρηματοδότηση.

Χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα και τα διανέμει με δικαιοσύνη. Βάση του σχεδιασμού της διοίκησης της ΕΠΟ, ο οποίος τηρείται , σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς των πολιτικών, αυτά τα έσοδα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με γνώμονα το όφελος του αθλήματος, δεν δέχονται υποδείξεις για το πώς να ασκούν τα καθήκοντά τους. Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του και ας αφήσει τους υπολοίπους να κάνουν τη δική τους».