Η εφορία στέλνει «ραβασάκια» ακόμη και στους μικρούς οφειλέτες

1.6.2016

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η εφορία για να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ποσού με στόχο να γεμίσει τον κρατικό κορβανά.. Το δυσάρεστοι είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και δύσκολα είναι συνεπείς προς τις οφειλές τους όχι μόνο προς την εφορία αλλά και τις οργανισμούς κοινής ωφέλειας

Ήδη η εφορία έχει αποστείλει πεντακόσιες χιλιάδες ραβασάκια προς οφειλέτες από 30 έως 500 ευρώ όπου τους ζητάει να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι στο τέλος του μήνα λήγει και η προθεσμία για την νέα κατάθεση της φορολογικής δήλωσης έτους 2015.

Πρόκειται για οφειλές από 30 ως 500 ευρώ, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως τις 31 Δεκεμβρίου και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα σημειώματα δεν έχουν το χαρακτήρα… απειλής αλλά υπενθύμισης. Ποιοι δεν πήραν και δεν πρόκειται να πάρουν ραβασάκι; Όσοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, όσοι έχουν υπαχθεί σε διαδικασία αναστολής της είσπραξης, όσοι οφειλέτες έχουν χρέη που έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη.

Ανάλογα σημειώματα έχουν φύγει προ πολλού για τους μεγάλους οφειλέτες, ενώ αναμένεται (;) και η δημοσιοποίηση της νέας, επικαιροποιημένης λίστας των μεγάλων οφειλετών. Σημειωτέον ότι ήδη έχουν συσσωρευτεί  νέα χρέη 3,6 δισ ευρώ από την αρχή του έτους, τα οποία προστίθενται στα 83,9 δισ ευρώ των παλαιότερων.