Η Ζέφη Δαράκη και ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης απέσπασαν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

4.11.2015

Στην ποιήτρια Ζέφη Δαράκη απονεμήθηκε το βραβείο Πολιτισμού «Διδώ Σωτηρίου», ενώ το βραβείο «Δαίδαλος» απονεμήθηκε στον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη για το «Χρηστικό Λεξικό».

Τα βραβεία απένειμε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Στο Αμφιθέατρο Α. Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, ο κ. Μπαλτάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Μεταξύ άλλων είπε πως «η κρίση που ζούμε όλοι σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές, έχει πλήξει και το βιβλίο».

«Είναι απολύτως ελπιδοφόρο και ζωογόνο, ότι η Εταιρεία Συγγραφέων συνεχίζει το έργο της παρά την κρίση. Κάνει αυτό το οποίο ήταν ένα από τα “καθήκοντα της” αν μου επιτρέπεται η έκφραση, να αναγνωρίζει το έργο σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων. Όπως ξέρουμε όλοι, εσείς πολύ καλύτερα από εμένα, η αναγνώριση σε αυτό το ηθικό επίπεδο, είναι για όσους ασχολούνται με θέματα τέχνης, πολιτισμού και επιστήμης τις περισσότερες φορές πολύ σημαντικότερη, παρά κάτι το οποίο έχει υλικό, συγκεκριμένο αντίκρισμα. Να σας ευχαριστήσω, λοιπόν, για άλλη μια φορά και να μου δώσετε την τιμή και επισήμως να επιδώσω τα βραβεία» σημείωσε.

Πηγή: In.gr