Η ιστορική παράδοση των Φυλακών στο Δήμο Ωρωπού απόψε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής

Ιστορική η αποψινή εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων στις παλαιές Φυλακές Ωρωπού, με θέμα με θέμα την παραχώρηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των παλαιών Φυλακών Ωρωπού στο Δήμο μας, με σκοπό την ίδρυση «Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής αμέσως μετά την ολομέλεια.

Παρακολουθήσετε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/

Ο Δήμος Ωρωπού, στις 19:30 σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου, υποδέχεται στο χώρο των παλαιών Φυλακών Ωρωπού, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι διατελέσαντες Πρόεδροι Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.
Ομιλητές θα είναι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974) κ. Σπυρίδων Χαλβατζής και η κα Φωτεινή Λεντάκη, σύζυγος του φυλακισθέντος στις φυλακές Ωρωπού Ανδρέα Λεντάκη.
Θα υποδεχθεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, ενώ ο ηθοποιός κ. Γρηγόρης Βαλτινός θα εκφωνήσει μήνυμα του κ. Μίκη Θεοδωράκη.
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.
Η είσοδος στον χώρο θα επιτραπεί μόνο για τους κατόχους πρόσκλησης.