Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου μιλάει για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη

Δείτε όσα είπε η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου για το κίνημα metoo.

Για τη συνεργασία της, πριν από πάρα πολλά χρόνια, με τον Γιώργο Κιμούλη, απάντησε η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Νάντια Αδαμοπούλου.
Στην πρώτη σας θεατρική παράσταση συνεργαστήκατε με τον Γιώργο Κιμούλη. Δεδομένων των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να σας ρωτήσω πώς ήταν η συνεργασία σας;

Εμείς τότε ήμασταν νέα παιδιά, ήμασταν ένας θίασος με αρκετούς νέους ηθοποιούς. Εμείς είχαμε περάσει εξαιρετικά δίπλα στον Γιώργο Κιμούλη. Εγώ προσωπικά δεν είχα αισθανθεί καμία πίεση.

Το metoo και όλα όσα βρήκαν τη χώρα μας, πώς τα διαχειριστήκατε;

Οι χρονιές που ζούμε τα τελευταία δέκα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής κρίσης που δεν πρέπει να ξεχνάμε, γιατί εξακολουθεί να είναι μια πιεστική παράμετρος που μας βρήκε στη δημιουργική μας στιγμή, ο πλανήτης βρίσκεται σε μια αναταραχή. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά.

Κινήματα όπως το metoo βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ανοίγει ένα κεφάλαιο, για να ζήσουν οι επόμενοι καλύτερα. Να σταματήσουν οι γυναίκες να υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση, διότι από τότε που βγήκε η γυναίκα στον εργασιακό χώρο, η σεξουαλική βία θεωρήθηκε δεδομένη.

Στις αποκαλύψεις που έγιναν πώς αντιδράσατε;

Ήλπιζα να έρθει η στιγμή που θα λέμε την αλήθεια και να μην μείνει εδώ.

Έχετε βιώσει κάποιο περιστατικό παρενόχλησης;

Ως ένα βαθμό, έχω βιώσει περιστατικό σεξουαλικής φύσεως. Ήμουν 20 χρονών και σηκώθηκα κι έφυγα.

zappit.gr