Η κοινωνία σε αφασία και οι κυβερνώντες  ξεπουλάνε τη χώρα

Του Ανδρέα Κάτσενου

Η απάθεια της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στα όσα τεκταίνονται στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες είναι μνημειώδης. Πρωτόγνωρη και εν πολλοίς μη εξηγήσιμη. Ο ωχαδερφισμός ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια  λεηλασία των εισοδημάτων οδηγώντας τους πολίτες πέρα από τα όρια της αντοχής. Όμως κανείς δεν αντιδρά.  Όλοι  παρακολουθούν ως απλοί θεατές χωρίς καμία αντίδραση. Γίναμε πολίτες του καναπέ.

Ψηφίστηκαν νέα μνημονιακά μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ και δεν άνοιξε μύτη. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι πρόκειται για ένα ακόμα μνημόνιο, το τέταρτο, για το χρονικό διάστημα 2019-2023, το οποίο υπέγραψε η αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Οι συντάξεις θα κοπούν κι άλλο, το αφορολόγητο  μειώνεται και η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις η ότι θα τις αποτρέψει στο μέλλον.

Πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες νέοι, πτυχιούχοι έχουν φύγει στο εξωτερικό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων. Επειδή βρήκαν εποχιακή δουλειά οι μάγειρες και τα γκαρσόνια στα νησιά με μισθούς πείνας. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν και τα κόκκινα δάνεια δόθηκαν σε ξένα funds για να σωθούν οι συστημικές τράπεζες. Αυτό κι αν είναι επιτυχία.

Η κυβέρνηση «ξεπούλησε» το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, χωρίς καμιά εξήγηση. Μια επαίσχυντη συμφωνία εμφανίστηκε ως θρίαμβος από τους κυβερνώντες οι οποίοι είχαν το θράσος να χαρακτηρίζουν όσους διατύπωσαν αντίθετη άποψη  «φασίστες και χιτλερικούς» ή «ακροδεξιούς». Αναζητούμε, πλέον, την Νότια Μακεδονία

Μόνιμοι μας δημιουργήσαμε  το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ το οποίο προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ξόρκιζε ως το πιο επαίσχυντο οργανισμό. Άχ πως αλλάζουν οι καιροί!!!

Μάλιστα σπεύσαμε να υπογράψουμε τη συμφωνία στο σημείο όπου ξεκίνησε το έγκλημα κατά την 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ το 1949 για το Μακεδονικό στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες. Όλα έχουν τη σημειολογία τους.

Μπροστά σε αυτό τον ορυμαγδό η Αντιπολίτευση δείχνει περί άλλων να τυρβάζει. Αντίδραση ισχνή,  άχαρη και προβληματική. Τελικά η κυβέρνηση κατόρθωσε με την πολιτική της να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά στον αυτό της.

Ενώ η Εκκλησία, η οποία έβγαζε πύρινους λόγους και συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στα συλλαλητήρια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, περιέργως,  κρύφτηκε.

Φαίνεται ότι  οι πολίτες κουράστηκαν, αηδίασαν και έστρεψαν τα νώτα τους σε όλους γιατί βλέπουν ότι τους εμπαίζουν με ειλημμένες αποφάσεις των δανειστών που εκτελούν ως πειθήνια όργανα οι κυβερνώντες.