Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

 11.1.2016

Αποστάσεις παίρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  σχετικά με το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ερώτηση του ανταποκριτή του «Πρώτου Θέματος» στις Βρυξέλλες ως προς την ημερομηνία έναρξης των συζητήσεων μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών για το επίμαχο προσχέδιο νομοσχεδίου, επανέλαβε πως οι θεσμοί έχουν λάβει και εξετάζουν την ελληνική πρόταση, αλλά πρόσθεσε πως η Επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα καμία τοποθέτηση.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η αξιολόγηση των Θεσμών «συνεχίζεται»  και ότι αναμένεται συζητηθεί αργότερα το μήνα, όμως «οποιαδήποτε θεωρία ως προς τη τοποθέτηση της Επιτροπής στο προσχέδιο του νομοσχεδίου είναι καθαρή εικασία» και οποιαδήποτε εκτίμηση θα γίνει κατά τη διάρκεια των επίσημων διεργασιών μαζί με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των υπόλοιπων θεσμών.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Επιτροπής είναι αντίθετες με την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που τόνισε πως υπάρχει θετική αποτίμηση στην αρχιτεκτονική του σχεδίου από τους θεσμούς.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως: «Όπως είπαμε η αξιολόγηση των Θεσμών συνεχίζεται και το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω στην αποστολή τους που θα γίνει αργότερα μέσα στο μήνα. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως οποιαδήποτε θεωρία ως προς τη τοποθέτηση της Επιτροπής στο προσχέδιο του νομοσχεδίου είναι καθαρή εικασία. Η Επιτροπή δεν έχει δώσει σε αυτό το σημείο οποιαδήποτε εκτίμηση. Αυτό θα γίνει σε επόμενο στάδιο έπειτα από συζήτηση σε βάθος με τις Ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους θεσμούς».