Η κομισιόν δεν βλέπει συμφωνία σήμερα και η Ελλάδα την αναζητά διακαώς

22.4.2016

Η Κομισιόν είναι φειδωλή στις εκτιμήσεις της δηλώνοντας ότι δεν αναμένει σήμερα συμφωνία με την Ελλάδα  Eurogroup,  την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για λευκό καπνό και μια ακόμη έστω κι επώδυνη συμφωνία για να μην βρεθεί μπροστά σε απρόοπτα δημοσιονομικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, κατά την άφιξή του στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιηθεί το σημερινό Eurogroup στο Άμστερνταμ, δήλωσε ότι δεν περιμένει συμφωνία σήμερα.

«Μην περιμένετε σήμερα συμφωνίες» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ολλανδού πολιτικού ο οποίος αρκέστηκε στο να πει ότι «ακούω καλά νέα από την Ελλάδα».

«Αν κάνουμε πρόοδο στο περιεχόμενο του προγράμματος και στα επόμενα βήματα τότε πρέπει να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της συζήτησης. Μην περιμένετε σήμερα συμφωνίες» δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος παρατήρησε ότι «γι’ αυτό δεν έχουμε ξανασυζητήσει, το μόνο που είχαμε ήταν μια υπόσχεση για ότι αν οι Έλληνες ανταποκριθούν πλήρως στο πρόγραμμα θα κοιτάξουμε αν χρειαστεί περαιτέρω μέτρα για το χρέος. Είμαι απλά ένας χαρούμενος άνθρωπος που ξεκίνα αυτή η συζήτηση».

«Μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ένα φορολογικό νομοσχέδιο, είναι διαδικασίες που παίρνουν χρόνο. Ας μην είμαστε αυστηροί με τους Έλληνες. Είναι αλλαγές που θα επηρεάσουν όλη την κοινωνία», είπε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών, ανεβάζοντας τη φωτογραφία από το εσωτερικό της αίθουσας.

Στο tweet του ο πρόεδρος του Eurogroup καλωσόρισε τους ευρωπαίους εταίρους στο εθνικό ναυτικό μουσείο της Ολλανδίας, το οποίο χαρακτηρίζει «ξεχωριστό μέρος συνάντησης»