Η κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε το έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, στα γραφεία του Συλλόγου που συμβάλλει καθημερινά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Μετά από τις ευλογίες του Πάτερ Σπυρίδωνος για την έναρξη της νέας χρονιάς, η δραστήρια και καταξιωμένη Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Βλάχου καλωσόρισε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και έδωσε τις θερμές ευχές της για το 2015.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο όνειρο του Συλλόγου που ευελπιστεί με την βοήθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να γίνει πραγματικότητα. Πρόκειται για Την δημιουργία Δημοτικού Λαογραφικού Μουσείου που θα στεγάσει όλα τα αντικείμενα που έχει συλλέξει ο Σύλλογος από κατοίκους της Σκάλας Ωρωπού τα οποία αποτελούν κειμήλια και μαρτυρούν την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, διαβεβαίωσε τις προσπάθειες που θα καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την επίτευξη των προγραμματικών δεσμεύσεων της σχετικά με την δημιουργία του Δημοτικού Λαογραφικού Μουσείου. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήρια του για την τεράστια προσπάθεια του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού να διδάξει τον πολιτισμό και ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά αφιερώνοντας το κομμάτι της βασιλόπιτας που έκοψε στους Δημότες της Σκάλας Ωρωπού.

Με την παρουσία και τις ευχές τους τίμησαν τον Σύλλογο οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Γαζβινιάν και Δημήτρης Βελτανιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ. Μιχάλης Χασιώτης, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Νέων Παλατίων κ. Θεοφάνης Καζαμίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων κ. Λεμονίτσης, του «Αγ. Γεωργίου» κ. Παπαπάνος, της Νέας Ομοσπονδίας κ. Αθανασόπουλος, από τις «Καρυάτιδες» Μαρκοπούλου η Πρόεδρος κ. Λάμπρου, Ο Πρόεδρος των Κρητών Ωρωπού και Πέριξ περιοχών «Η Μεγαλόνησος» κ. Αντώνης Γιαννουλάκης και από τον νεοσύστατο Σύλλογο Αρβανιτών «Μπέσα» η κ. Νότα Γιάκγου.

Με τη σειρά μας θα ευχηθούμε καλή χρονιά και καλή δύναμη, τόσο στην Πρόεδρο όσο και στα μέλη του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, για να καταφέρνουν να μας χαρίζουν πάντα ευχάριστες, ποιοτικές και άριστα προσεγμένες εκδηλώσεις προάγοντας την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.