Η κρίση χτύπησε και τις μετακομιδές ασθενών από το Αιγαίο

30.4.2016

Η οικονομική κρίση χτυπάει ανελέητα το κράτος σε κάθε του έκφανση. Ακόμη και στο κοινωνικό του έργο. Στο πλαίσιο αυτό πυροσβεστικά αεροπλάνα έχουν αναλάβει ακόμα και το ρόλο των μετακομιδών ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας σε νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό βρέφος μόλις 24 ωρών από τη Μύκονο που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, μια γυναίκα με δύσκολη εγκυμοσύνη από την Άνδρο, μωρό 7 μηνών από τη Νάξο είναι μερικά μόνο από τα έκτακτα περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα πυροσβεστικά ελικόπτερα μεταφέροντας τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη από τη νησιωτική Ελλάδα σε νοσοκομεία της Αθήνας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», από την 1η Ιανουαρίου έως τις 27 Απριλίου έγιναν 32 πτήσεις «σωτηρίας» για τη μεταφορά 48 ασθενών με τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος να έχουν γράψει 106 ώρες πτήσης.

«Τουλάχιστον ένα ελικόπτερο την ημέρα διατίθεται για τις αεροδιακομιδές ασθενών», δηλώνει στην εφημερίδα ο διοικητής της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Πορτοζούδης.