Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για μετά το ποδοσφαιρικό Grexit

 9.4.2016

Όσο η ΕΠΟ δεν προχωράει στην αυτοκάθαρση το ποδοσφαιρικό το Grexit έρχεται όλο και πιο κοντά καθώς οι μέρες λιγοστεύουν δραματικά.

Η κυβέρνηση η οποία έχει αποφασίσει να φτάσει την κάθαρση μέχρι το τέλος δείχνει σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του αρμόδιου υφυπουργού κ. Στ. Κοντονή να  έχει έτοιμο σχέδιο δράσης για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί το Grexit.

Έτοιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε περίπτωση διεθνούς αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρεται να έχει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Στην απευκταία περίπτωση που η ΕΠΟ δεν προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για την εμπέδωση της κάθαρσης και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο και αποβληθεί από τη δύναμη της διεθνούς συνομοσπονδίας, τότε η κυβέρνηση έχει ήδη τον σχεδιασμό να οριοθετήσει ένα υγιές περιβάλλον αθλητικού ανταγωνισμού και επιχειρηματικότητας», αποκάλυψε ο υφυπουργός.

Παράλληλα επανέλαβε πως είναι στο χέρι της ΕΠΟ να αποτρέψει το Grexit προχωρώντας στην αυτοκάθαρση. «Υπενθυμίζω όμως ότι αυτοί που απεργάζονται και εξυφαίνουν τα σενάρια της αποβολής της, πιστεύοντας ότι θα πληγεί το κύρος της ελληνικής κυβέρνησης, να γνωρίζουν ότι κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα. Θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα για να βρουν τον τρόπο αυτοκάθαρσης του ποδοσφαίρου μας», τόνισε.

Όσο για το ποια αντίδραση περιμένει από τους φιλάθλους σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί το Grexit, τόνισε: «Ο φίλαθλος, εκείνος που θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο με την οικογένειά του και να παρακολουθεί έναν αγώνα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ή η σωματική του ακεραιότητα, χωρίς να γίνεται ακροατής χυδαιολογιών και θεατής αγριοτήτων, επιζητεί τη διαφάνεια και την κάθαρση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θέλει να ξέρει ότι αυτό που βλέπει είναι υγιές, αυθεντικό και μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο διότι η καχυποψία βασιλεύει. Και αυτοί που πάνε στο γήπεδο ξέρουν ότι το πιθανότερο είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου να τιναχθεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή. Η αίσθηση που έχω είναι ότι η πλειονότητα του κόσμου θέλει να επέλθει κάθαρση και αυτή είναι και η δική μας πρόθεση, αλλά και το καθήκον μας».