Η κυβέρνηση «μαδάει τη μαργαρίτα» για το Κέντρο Φιλοξενίας στα Οινόφυτα

4.4.2016

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, καθώς οι πληροφορίες για δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας στα Οινόφυτα πληθαίνουν και η επίσημη κυβέρνηση «ποιεί την νήσαν».

Μάλιστα έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Μπαλάφα με το οποίο  το υπουργείο   του ζητούσε να υποδείξει χώρους για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στην περιοχή των Οινοφύτων παραδέχτηκε ότι έλαβε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο Κανάλι Ένα της Λαμίας .

Ο Δήμαρχος Τανάγρας σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρνήθηκε να υποδείξει χώρους στη δημοτική του Περιφέρεια υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει ελεύθερο χώρο. Ενώ όσον αφορά ιδιωτικό χώρο παλιού  εργοστασίου  που του ζητήθηκε να υποδείξει ως εναλλακτική λύση υποστήριξε ότι θα πρέπει  η ίδια η κυβέρνηση να τον αναζητήσει και ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο εργοστάσιο είναι ανενεργό και διατίθεται από τους ιδιοκτήτες του.

Κατόπιν αυτών επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή  στις 29 Μαρτίου συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους  κ. Σ. Σταμάτη, την κα Γ. Καμπιώτου, τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Βοιωτίας κ. Ν. Θηβαίο, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στα Οινόφυτα.

Ο κ. Περγάλιας υποστήριξε ότι δεν πήρε κάποια απάντηση για την κατασκευή hotspot στα Οινόφυτα και ζήτησε εάν υπάρξει τέτοια περίπτωση να ενημερωθεί πρώτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενημερώσει στη συνέχεια τους πολίτες. Πάντως παραδέχτηκε ότι επί τη ουσίας «μαδάμε τη μαργαρίτα», καθώς όλα δείχνουν ότι και ο χώρος έχει εξευρεθεί και σύντομα θα δημιουργηθούν θέσεις προσφύγων και μεταναστών στη περιοχή, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννης στο ΣΚΑΙ αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης κα Παπαθωμά.