Η Κυβέρνηση μελετά την κατασκευή Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική-Ο Θ. Ρούσσης προτείνει τον Ωρωπό

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου Περιφερειακού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψη του, χθες Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στο Δήμο Ωρωπού, με αφορμή εκδήλωση του τομέα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην αποκάλυψη ότι μελετάται η δυνατότητα κατασκευής ενός νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Μεταφορών. Η πιθανότητα αυτή είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή, καθώς θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, αφού οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού αναγκάζονται να επισκεφθούν τα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό, ότι κατά το παρελθόν, για τον ίδιο σκοπό, είχε συνεργαστεί το ΙΚΑ με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Τότε πέτυχαν να παραχωρηθεί, με τις ανάλογες προδιαγραφές και εγκρίσεις, οικόπεδο στην Δημοτική Ενότητα Ωρωπίων, μόνο που η κατασκευή νοσοκομείου δεν κατάφερε να υλοποιηθεί.

Να θυμίσουμε ότι στις 25 Ιανουαρίου του 2003, το Δήμο Ωρωπίων είχε επισκεφθεί ο τότε Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος είχε προτείνει την κατασκευή Νοσοκομείου του ΙΚΑ στην περιοχή.

Η τότε Δημοτική Αρχή υπό τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Μέξη, παραχώρησε έκταση 27 στρεμμάτων στην πρώην Κοινότητα Νέων Παλατίων νότια της Νέας Πολιτείας για την κατασκευή του νοσοκομείου. Άμεσα προχώρησε το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, καθώς και η σχετική μελέτη. Η Κυβέρνηση όμως το 2004 «έπεσε» και τα σχέδια για την κατασκευή του Νοσοκομείου παρέμεναν στις καλένδες.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού είναι βέβαιο ότι μετά την αναφορά του κ. Πολάκη, η οποία όμως δείχνει τις προθέσεις του αλλά δεν είναι δεσμευτική,  θα αδράξει την ευκαιρία και θα φέρει το θέμα με όλα τα σχετικά υπάρχοντα έγγραφα στη νέα συνάντηση που θα έχει το προσεχές διάστημα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.