Η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο τρόπο διευκολύνσεων των οφειλετών στη ΔΕΗ

1.3.2016

Νέα πολιτική διευκόλυνσης των καταναλωτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το ρεύμα με τις σημερινές ρυθμίσεις σχεδιάζει η ΔΕΗ, καθώς ήδη τα ληξιπρόθεσμα προς την εταιρία φτάνουν τα 2,3 δις ευρώ και η ανέχεια των πολιτών πολλαπλασιάζεται.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτης αποκάλυψε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι εξετάζεται μαζί με την διοίκηση της επιχείρησης, να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές αυτούς, να πληρώνουν ένα μικρότερο ποσό, εξηγώντας: «Διότι είναι ορθό και οι άνθρωποι αυτοί να μην αποστερούνται το αγαθό του ρεύματος και η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει με πιο χαλαρούς ρυθμούς».

«Έχουν γίνει βήματα και χρειάζονται ακόμη περισσότερα. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας και σε αυτό τον τομέα» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υπουργός, αναφέρθηκε και στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νέων επενδύσεων ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τρόπο που αποβαίνει εις βάρος της ΔΕΗ «όπως ήταν το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, για να απορρίψει κάθε ενδεχόμενο να έρθει εκ νέου τέτοιο σχέδιο, αυτό ουσιαστικά έδινε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της. «Δεν ξέρω πόσο αναπτυξιακό αυτό και με βάση ποια αντίληψη εκινείτο αυτή η πρόταση» προσέθεσε και ξεκαθάρισε «και βέβαια, η πρόταση για την μικρή ΔΕΗ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι έξω από τους σχεδιασμούς μας».

Όπως επίσης ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ -με την πώληση του 66%, που είχε δρομολογηθεί- σχολιάζοντας πως «το να είχαμε δίκτυο μεταφοράς της υψηλής τάσης στα χέρια ιδιωτών, θα ήταν από τις λίγες ευρωπαϊκές εξαιρέσεις».