Η κυβέρνηση τρομάζει από τις συνέπειες της αποκάλυψης των τηλεφωνικών υποκλοπών Τόμσεν- Βελκουλέσου

 4.4.2016

Τον κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να καθυστερήσει η αξιολόγηση με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα μας βλέπει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα  αναλογίζεται την ζημιά  στην εικόνα που εκπέμπεται διεθνώς για τη   χώρας λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Η Ελλάδα δείχνει μια χώρα τριτοκοσμική χωρίς ασφάλεια αφού ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί όποιον επιθυμεί στερώντας την ελευθερία του  και το αναφαίρετο δικαίωμα του να  συνομιλεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

Το Μαξίμου επιχείρησε σήμερα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, αλλά και απάντηση στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ.Λαγκάρντ η οποία άφησε αιχμές για την προέλευση των διαρροών του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου, μετά   τη σύσκεψη στη Βουλή υπό τον Αλεξη Τσίπρα.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο μάλιστα από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».