Η Κ.Ε.Δ.Ω. φιλοξενεί στον Ωρωπό την Ρωσική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Junior της Γιουβέντους

Στο Δημοτικό γήπεδο Νέων Παλατίων στον Ωρωπό προπονείται ο Επαγγελματικός  Αθλητικός Όμιλος Ρωσίας «Junior Football Club “Juventus” of the Russian Federation» φιλοξενούμενος της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού και της  Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου.

Πρόκειται για μια νέα συνεργασία η οποία εγκαινιάστηκε αυτό το καλοκαίρι  με έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ταξιδιωτικούς ομίλους (tour operator) εισερχόμενου τουρισμού. Μετά από ενδελεχή έρευνα, επέλεξε για λογαριασμό Επαγγελματικού Αθλητικού Ομίλου της Ρωσίας «Junior Football Club “Juventus” of the Russian Federation» τον Δήμο Ωρωπού, ως τόπο για τη διοργάνωση του προπονητικού προγράμματος της ομάδας, αλλά και ως ιδανικό προορισμό για τις διακοπές των οικογενειών των αθλητών.

Η Ποδοσφαιρική Ακαδημία της  Γιουβέντους στη Μόσχα έχει περίπου 200 παιδιά, από την ηλικία των 5 μέχρι 14 ετών, τα οποία επιλέχτηκαν μετά από ειδικά τεστ και είναι  η πρώτη Ακαδημία από τις συνολικά 30 που θα ιδρύσει σε όλο τον κόσμο η ιταλική ομάδα, με στόχο την αναζήτηση ταλέντων και την προώθηση τους στην επαγγελματική ομάδα.

Την αποστολή, η οποία ήρθε στον Ωρωπό στις 27 Ιουλίου απαρτίζουν  13 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που έχουν επιλεγεί από τις ακαδημίες της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης με τη συνοδεία δύο προπονητών  και του επικεφαλής της Ακαδημίας κ. Κουζίμ  Γκεόρρκι, για να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα καθημερινών προπονήσεων, στα πλαίσια της συνολικής τους επαγγελματικής τους εκπαίδευσης. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές πρωί και απόγευμα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Αυγούστου.

Σε συνεργασία με τον ΠΑΣ Ωρωπός και τον Πρόεδρό του κ. Ντούρμα, μετά το τέλος των προπονήσεων, Στις 7 Αυγούστου θα διεξαχθεί  φιλικός αγώνας μεταξύ της φιλοξενούμενης ομάδας και του ΠΑΣ Ωρωπός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και διακεκριμένους καλεσμένους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η Κ.Ε.Δ.Ω. στο πλαίσιο της φιλοξενίας  έχει σχεδιάσει ειδική ξενάγηση στις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου μας, με σημείο εκκίνησης το Ιερό του Αμφιάρειου. και την Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Με  αυτή τη συνεργασία η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού, αξιοποιεί  τις αθλητικές υποδομές του τόπου,  συμβάλλοντας, σημαντικά, στην ανάπτυξη ποιοτικών τουριστικών προϊόντων στον Δήμο Ωρωπού και συγκεκριμένα τον Αθλητικό Τουρισμό.