Η Λέσβος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Μπαρτσελόνα

 19.3.2016

Η Καλλονή μπορεί να ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την πρώτη κατηγορία στο ποδόσφαιρο αλλά η Λέσβος ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα. Και μαζί τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τα άλλα αστέρια της!

Τις βάσεις για τη συνεργασία με έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου έθεσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στην Βαρκελώνη, μαζί με τον δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη. Η παρουσία των Ελλήνων δημάρχων στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας επρόκειτο να περιοριστεί στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον δήμο της Βαρκελώνης  για την ένταξη Αθήνας και Λέσβου στο Δίκτυο Μεσογειακών Πόλεων.

Ωστόσο, τον Σπ. Γαληνό και τον Γ. Καμίνη περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι δύο τους προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Champions League, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, στο φημισμένο γήπεδο «Καμπ Νου». Η πρόσκληση ήλθε από το Βarcelona Foundation, το  ίδρυμα του αθλητικού συλλόγου που ασχολείται με την καταπολέμηση του ρατσισμού και της εξάλειψης των ανισοτήτων που προκαλεί η φτώχεια. «Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, η πρόσκληση ήλθε εντελώς ξαφνικά, λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η Λέσβος και γενικά η χώρα μας εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης», δηλώνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου Λέσβου, Μάριος Ανδριώτης.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Βarcelona Foundation, προσέφεραν στους Έλληνες δημάρχους από μία φανέλα της ομάδας, με τα ονόματα της Λέσβου και της Αθήνας.

Στόχος πλέον της συνεργασίας είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων στο δήμο της Λέσβου, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν υπό την αιγίδα της ίδιας της Μπαρτσελόνα. Στους χώρους αυτούς θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων, μαζί με τα παιδιά της Λέσβου, συμμετέχοντας σε προγράμματα και εκδηλώσεις που θα διοργανώνει το Barcelona Foundation.

H επόμενη συνάντηση του ιδρύματος με τον δήμο της Λέσβου ορίστηκε για τον προσεχή Μάιο. Έτσι, όπως συμβαίνει σε άλλες εκδηλώσεις του Barcelona Foundation, δεν αποκλείεται, μόλις η συνεργασία τελεσφορήσει, να δούμε στη Λέσβο, τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα που αγωνίζονται με την φανέλα της «Μπάρτσα», όπως ο Αργεντίνος, Λιονέλ Μέσι…