Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των εργαζομένων και όχι στο ΔΣ την ημέρα της απεργίας

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Χασιώτης, δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ημέρα της απεργίας στις 17 Μάη.

Την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ψηφίσει μέτρα τα οποία τσακίζουν εργαζόμενους, αυταπασχολούμενους, συνταξιούχους, λαϊκά νοικοκυριά  και ενώ δεσμεύεται ότι στην επόμενη αξιολόγηση θα «υιοθετήσει νομοθεσία για την αύξηση της απαρτίας για την προκήρυξη απεργίας» στα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή θα βάζει εμπόδια τις απεργίες, την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή Ωρωπού ορίζει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Μάη εμποδίζοντας από την πλευρά της την απεργία και την λαϊκή κινητοποίηση.

Η προκήρυξη της απεργίας ήδη από τις 27 Απρίλη δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν ότι «δεν είδε ή δεν άκουσε». Αφήνει όμως όλη την πόλη να καταλάβει ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει ούτε να ακούει ούτε να βλέπει τους εργαζόμενους οργανωμένους να απεργούν και να διαδηλώνουν για ζωή με δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Η Δημοτική Αρχή μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν τις κυβερνήσεις που ψήφισαν τα προηγούμενα και το νέο μνημόνιο, ας αποδείξουν για ακόμα μια φορά το βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα τους, τη στρατηγική τους συμφωνία μέχρι κεραίας με την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ.

Μάιος 2017,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com