Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού ενάντια στη συνεργασία του Δήμου με εργολάβους

30.9.2016

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού καταγγέλλει ως προκλητική την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού να παραδώσει την καθαριότητα του συνόλου του Δήμου σε εργολάβο για τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εκατομμύρια για τους εργολάβους με τους εργαζόμενους απλήρωτους…

Με την επανέγκριση της μελέτης κόστους-οφέλους, η δημοτική αρχή αποφάσισε στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 21/9/2016 να προκηρύξει διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας του συνόλου του δήμου Ωρωπού σε εργολάβο για τρία χρόνια (01/4/2017-28/2/2020) έναντι του ποσού των 6.300.000 €. Αυτό το  κονδύλι θα εκταμιευθεί από «ιδίους πόρους» του δήμου, δηλαδή θα το πληρώσουν μέσω της τοπικής φορολογίας και των δημοτικών τελών οι δημότες.

Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής, για τους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και στην ΚΕΔΩ στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, «λεφτά υπάρχουν» αλλά για τους εργολάβους και όχι για τους εργαζόμενους του δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, ζήτησε την απόσυρση του θέματος, την άμεση εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους και την συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων για την μονιμοποίηση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» ήταν για ακόμη μία φορά απούσες (Γιασημάκης, Δημητρίου, Χασιώτης Παναγιώτης), όπως άλλωστε συνηθίζουν, ενώ η μισή σχεδόν παράταξη του κου Οικονομάκου στηρίζει ανοικτά και ψηφίζει υπέρ της φορομπηχτικής πολιτικής της δημοτικής αρχής…

Κανένας εργολάβος στις υπηρεσίες του δήμου. Τώρα εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και συμπαράσταση με κάθε τρόπο στο δίκαιο αίτημα για την μονιμοποίηση τους.

Σεπτέμβριος 2016,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com