Η Λευκάδα μετράει τις πληγές της από τους σεισμούς

23.11.2015

Αισιόδοξοι ότι η ίδια η φύση θα αποκαταστήσει τις παραλίες στους Εκγρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι που εξαφάνισε ο πρόσφατος σεισμός στη Λευκάδα εμφανίζονται οι γεωλόγοι οι οποίοι επισκέφτηκαν την περιοχή.

Ο μεγάλος σεισμός των 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έθαψε κάτω από τόνους χώματα και βράχους  δύο από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και της  Μεσογείου και ουσιαστικά ακρωτηρίασε την τουριστική ομορφιά της Λευκάδας.

Η ίδια η φύση θα κάνει τη δουλειά της και θα αποκαταστήσει έως το ερχόμενο καλοκαίρι τη δημοφιλή παραλία, όπως και αυτή των Εγκρεμνών, εκτιμούν οι γεωλόγοι του ΑΠΘ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που μετέβησαν στη Λευκάδα τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έθνος.

Στο Πόρτο Κατσίκι έχει «εξαφανιστεί» σχεδόν στο σύνολό της η αμμώδης ακτή, ενώ το κύμα σκάει σχεδόν πάνω στις κάθετες αποθέσεις της κατολίσθησης.

Την ίδια ώρα «βομβαρδισμένο» μοιάζει και το μικρό μονοπάτι που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του κόλπου για την πρόσβαση των επισκεπτών σε σημείο που εξασφαλίζει υπέροχη θέα στην εντυπωσιακή παραλία.