Η Μαρία Απατζίδη για την Διεθνή Επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποτέ πια ναζισμός, ποτέ πια φασισμός

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη μετείχε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό, από όπου και δήλωσε τα εξής:

«Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, που πρέπει να έχουμε πάντα στη συνείδησή μας, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ παρόμοιες γενοκτονίες.

Με τον όρο Ολοκαύτωμα περιγράφεται ο συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και άλλων εθνικών, θρησκευτικών, εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων.

Οι διώξεις άρχισαν με τα πογκρόμ της Νύχτας των Κρυστάλλων και συνεχίστηκαν με Προγράμματα Ευθανασίας και στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης.  Οι νεκροί υπολογίζονται σε έξι εκατομμύρια περίπου μεταξύ των Εβραίων.

Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία πρέπει να μας υπενθυμίζει πόσο ολέθρια είναι η ναζιστική ιδεολογία, αλλά και πόσο επικίνδυνο είναι κάθε φασιστικό μόρφωμα.

Σήμερα που η οικονομική κρίση του δικού μας αιώνα οδηγεί σε αναβιώσεις ποικίλων φασισμών, χρειάζεται επαγρύπνηση έτσι ώστε ο φασισμός και ο αντισημιτισμός να μη γίνονται αποδεκτοί υπό καμία μορφή τους».